Απόφαση - δικαίωση για χιλιάδες εγκλωβισμένους εργαζόμενους

Gazzetta team
Απόφαση - δικαίωση για χιλιάδες εγκλωβισμένους εργαζόμενους
Διέξοδο σε χιλιάδες εγκλωβισμένους εργαζόμενους που παραμένουν απλήρωτοι από επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν πια, χωρίς να μπορούν να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους ή έστω να εγγραφούν στον ΟΑΕΔ και να λάβουν επίδομα ανεργίας, προσφέρει μια σημαντική δικαστική απόφαση που εκδόθηκε χθες Πέμπτη.

Πιο συγκεκριμένα, το Μονομελές Εφετείο Αθηνών δικαίωσε δύο εργαζομένους που διεκδικούσαν δεδουλευμένες αποδοχές 7 μηνών και αποζημίωση απόλυσης από την εργοδότρια εταιρεία τους.

Το δικαστήριο έλαβε την απόφαση αυτή βασισμένο στο άρθρο 56 του νόμου 4487/2017 που ορίζει ότι η ουσιώδης καθυστέρηση καταβολής αποδοχών συνιστά μονομερή βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας.

Την απόφαση κοινοποίησε μέσω της σελίδας της στο Facebook η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας πως η απόφαση του δικαστηρίου n οποία μεταστρέφει τη μέχρι πρόσφατα κρατούσα νομολογία δεν θα μπορούσε να εκδοθεί αν δεν είχε ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση τον Αύγουστο του 2017.

«Εκεί ορίσαμε ότι o εργαζόμενος μπορεί να θεωρήσει την ουσιώδη καθυστέρηση καταβολής των αποδοχών του απόλυση και να λάβει αποζημίωση» αναφέρει χαρακτηριστικά η υπουργός.


Πηγή: insider.gr