Ο συνθέτης του «Η Στέλλα η Σμυρνιά» απαγόρευσε στο Σφακιανάκη να το τραγουδάει

Gazzetta team
Ο συνθέτης του «Η Στέλλα η Σμυρνιά» απαγόρευσε στο Σφακιανάκη να το τραγουδάει
Ο γνωστός συνθέτης Γιώργος Μουκίδης που έχει κάνει αρκετές επιτυχίες, έκανε ανάρτηση στο facebook, με την οποία κάνει γνωστό πως στέλνει εξώδικο στο Νότη Σφακιανάκη, απαγορεύοντάς του να λέει τα τραγούδια του...

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μουκίδης έχει συνθέσει μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του Νότη, όπως "Η Στέλλα η Σμυρνιά", αλλά και τα «Δεν σε χρειάζομαι», «Δεν μπορώ να καταλάβω», «Ένα γράμμα», «Μια ματιά σου μόνο φτάνει», άλλα και πολλά ακόμα.

Ο λόγος που προχωρά στην κίνηση αυτή δεν είναι γνωστός, αλλά λέγεται πως έχει να κάνει με το θόρυβο που προκλήθηκε με την εμφάνιση του Σφακιανάκη στα Τίρανα πριν από μερικές ημέρες και οι αντιδράσεις που προκάλεσε αυτή.

500+ κορυφαία παιχνίδια καζίνο για ατέλειωτη διασκέδαση. (21+)

Πριν την ανάρτησή του αυτή ο Γιώργος Μουκίδης, είχε κάνει άλλη μία στην οποία εγραφε μέσα σε κόκκινο φόντο: "ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η δημόσια εκτέλεση των τραγουδιών μου κύριε Νότη Σφακιανάκη".

Η συναυλία στα Τίρανα συνοδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις. Δεν είναι μόνο ακραία κόμματα και οργανώσεις της Αλβανίας που εκτοξεύουν οργή εναντίον του, αλλά είναι και οι πλέον δημοφιλείς Αλβανοί καλλιτέχνες που με αναρτήσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν σε «μποϊκοτάζ» της συναυλίας.

Ο ίδιος ο τραγουδιστής μία ημέρα πριν από τη sold out συναυλία καλούσε στα αλβανικά τον κόσμο να δώσει το «παρών» σε αυτήν. «Σας θέλω πολύ σας περιμένω στο Μέγαρο των συνεδριών», είπε στο αλβανικό κανάλι που διαφήμιζε τη συναυλία του και που αποτελεί στήριγμα του Πρωθυπουργού Ράμα. Την στιγμή που ο Νότης Σφακιανάκης τραγουδούσε στο γεμάτο συνεδριακό κέντρο, στην αλβανική τηλεόραση γινόταν πργματικά χαμός. Οι δημοσιογράφοι ανάμεσα στα άλλα είπαν: Στην Αλβανία είσαι, θες δεν θες, εδώ στην Αλβανία που έχεις φτύσει, εδώ θα γλείψεις! Τον μποϊκοτάρω! Δεν στηρίζουμε αυτόν που από τα γεννοφάσκια του μας προβοκάρει και μας πολεμάει και άλλα πολλά συναφή.

Η ανάρτηση δε του κ. Μουκίδη βρήκε πολλούς υποστηρικτές στο fb, αλλά και άλλους που είναι αντίθετοι, λέγοντας πως αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε ο Νότης πρέπει πια να λέει δημοτικά τραγούδια!..

Αγνωστο είναι αν νομικά μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο, καθώς και ο πρώτος ερμηνευτής έχει επίσης πνευματικά δικαιώματα στη δημιουργία.