Έρευνα για την χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης στον Κορυδαλλό

Gazzetta team
Έρευνα για την χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης στον Κορυδαλλό
Το υπ. Δικαιοσύνης διέταξε έρευνα για χορήγηση ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων τοξικοεξάρτησης στο ψυχιατρείο κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης παρήγγειλε έκτακτο έλεγχο στο ψυχιατρείο κρατουμένων των Φυλακών Κορυδαλλού, o οποίος θα διενεργηθεί από το Σώμα Επιθεώρησης, καθώς αποκαλύφθηκαν ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης τις οποίες φέρονται ότι χορηγούσαν δύο γιατροί μετά από πραγματογνωμοσύνες που φέρεται ότι διεξήχθησαν.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης σε σημερινή ανακοίνωσή του διευκρινίζει ότι «οι εντολές διενέργειας πραγματογνωμοσύνης δίδονται από τις δικαστικές αρχές ονομαστικά σε ιατρούς στο πλαίσιο ποινικής έρευνας και δεν σχετίζονται με την κράτηση και θεραπεία των κρατουμένων στις φυλακές».

Σημειώνεται, παράλληλα στην ανακοίνωση, ότι κανείς εκ των δύο φερομένων ως εμπλεκομένων ιατρών δεν είναι υπάλληλος του υπουργείου Δικαιοσύνης, ενώ ήδη διακόπηκε η συνεργασία με τον ένα εξ αυτών που προσέφερε υπηρεσίες «κατ' επίσκεψιν».

Τέλος, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «ακόμα μια φορά αναδεικνύεται η ορθότητα της απόφασης ένταξης του Ψυχιατρείου Κρατουμένων στο ΕΣΥ, διαδικασία που βαίνει προς την ολοκλήρωσή της μετά και την πρόσφατη έγκριση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος από το Συμβούλιο της Επικρατείας».