Το αλκοόλ στο αίμα «καίει» τον οδηγό της νταλίκας

Gazzetta team
Το αλκοόλ στο αίμα «καίει» τον οδηγό της νταλίκας
Στον Εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο οδηγός της νταλίκας που τα ξημερώματα της Τετάρτης προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα στη λεωφόρο Κηφισού. Εκεί αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

Ο 64χρονος οδηγός του βαρέως οχήματος που έκοψε το νήμα της ζωής σε δύο ανθρώπους (64 και 60 ετών), ενώ μία 34χρονη γυναίκα παλεύει στη ΜΕΘ του «Αττικού Νοσοκομείου» για να επιβιώσει, φάνηκε χθες να μην έχει συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι μόλις κατέβηκε απ’ τη νταλίκα, μετά το δυστύχημα, έδειχνε εντελώς χαμένος. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά την προανάκριση στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Δυτικής Αττικής, αρχικά ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτός ο οδηγός -ισχυρισμός που καταρρίφθηκε αμέσως-.

«Δεν ξέρω τίποτα. Δεν οδηγούσα εγώ. Δεν το έκανα εγώ, αλήθεια σας λέω», ήταν τα πρώτα λόγια του 64χρονου στους αστυνομικούς, αλλά μετά «δεν κατάλαβα πως έχασα τον έλεγχο του φορτηγού». Η θέση του είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη, καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο αλκοτέστ που υποβλήθηκε τόσο στον επιτόπιο έλεγχο με το μηχάνημα της ΕΛ.ΑΣ. όσο και σε εξετάσεις (αίμα, ούρα) που υποβλήθηκε στο νοσοκομείο, τα αποτελέσματα των οποίων περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίζεται.

Κατά πληροφορίες, ο οδηγός της νταλίκας πριν από περίπου δύο μήνες είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Τροχαίας να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ. Τότε, του είχε επιβληθεί πρόστιμο 200 ευρώ, καθώς ήταν λίγο πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Μαντούβαλος: «Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Ναι, είχε πιει ένα ποτήρι κρασί»

Ο Πέτρος Μαντούβαλος, συνήγορος υπεράσπισης του 64χρονου οδηγού, δήλωσε ότι «ο πελάτης μου υποστηρίζει ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το φορτηγό και έτσι έχασε τον έλεγχό του. Το αυτοκίνητο δεν τον άκουγε. Η ταχύτητά του δεν ήταν μεγάλη. Είναι συγκλονισμένος. Είδα έναν άνθρωπο που δεν μπορούσε να μιλήσει. Είναι πραγματικά συγκλονισμένος. Έχει και ο ίδιος χάσει παιδί και συγγενή σε τροχαία δυστυχήματα».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «πριν το δυστύχημα ο οδηγός ήταν με φίλους του και επειδή γνώριζε ότι δεν θα πάρει ο ίδιος το όχημά του, έπινε ένα ποτήρι κρασί».


Πηγή: reader.gr