Στον αγοραίο έρωτα στρέφονται οι νεαροί μετανάστες στην Αθήνα

Gazzetta team
Στον αγοραίο έρωτα στρέφονται οι νεαροί μετανάστες στην Αθήνα
Σεξ για επιβίωση το οποίο χρεώνεται 5 ευρώ και μάλιστα χωρίς προφύλαξη αναγκάζονται να κάνουν νεαροί μετανάστες οι οποίοι «εγκλωβίζονται» στην Αθήνα στο πέρασμά τους για χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, NBC, πρόκειται ακόμη και για ανήλικα αγόρια τα οποία προσπαθούν να εξασφαλίσουν φαγητό και τσιγάρα «κάνοντας πιάτσα» στην περιοχή της πλατείας Ομονοίας.

Ένας 19χρονος Αφανός μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο αναφέρει ότι διέσχισε 6,5 χιλιάδες χιλιόμετρα περνώντας μέσα από το Ιράν, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία με στόχο να φτάσει στη Γερμανία αλλά συνάντησε κλειστά σύνορα στην Ουγγαρία. Όπως εκμυστηρεύεται στο δημοσιογράφο, έχει προσπαθήσει τέσσερις φορές να φύγει από την Ελλάδα με κλεμμένα ή πλαστά διαβατήρια, αλλά και τις τέσσερις φορές συνελήφθη.

Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει στην πιάτσα της Ομόνοιας που συχνάζουν οι νεαροί που αναζητούν άσυλο και πωλούν το κορμί τους για λίγα ευρώ. «Ντρεπόμαστε, δεν είμαστε γκέι, δεν μας αρέσει αυτό που κάνουμε. Αν ζεις στον δρόμο, πρέπει να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να επιβιώσεις», λέει ο Κασίμ.

Ο νεαρός Αφγανός αποκαλύπτει ότι η τιμή για σεξ έχει φθάσει και τα 5 ευρώ. Στο αμερικανικό δίκτυο μίλησε και ένας ακόμη Αφγανός, ο Φαζούλ, ο οποίος κατά δήλωσή του είναι 22 ετών, αλλά ο Κασίμ πιστεύει ότι δεν είναι πάνω από 17.

Οι δύο νεαροί λένε ότι με τα χρήματα αυτά εξασφαλίζουν φαγητό και τσιγάρα, ενώ κάποιες φορές καταφέρνουν να κλείσουν και ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. «Η οικογένειά μου πιστεύει ότι ζω στο καλύτερο ξενοδοχείο της Αθήνας», λέει ο Φαζούλ, εξηγώντας ότι δεν μπορεί να πει στην οικογένειά του πού έχει καταντήσει.

Πηγή: reader.gr