Στo αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη επικεντρώνονται οι νέες έρευνες της αστυνομίας

Gazzetta team
Στo αυτοκίνητο της Ειρήνης Λαγούδη επικεντρώνονται οι νέες έρευνες της αστυνομίας
Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας σχετικά με τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη. Στο μικροσκόπιο το χρυσαφί Yaris και το μυστήριο με το κομποσκοίνι.

«Φύλλο και φτερό» θα γίνει από τους πραγματογνώμονες που έχει ορίσει η οικογένεια της Ειρήνης Λαγούδη, το χρυσαφί Toyota Yaris μέσα στο οποίο άφησε την τελευταία της πνοή η 44χρονη γυναίκα.

Το μικρό αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί στην Αθήνα, όπου όπως ανακοίνωση ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής θα εξεταστεί εξονυχιστικά, καθώς οι συγγενείς της Ειρήνης Λαγούδη επιμένουν στην εκδοχή της δολοφονίας.

Έρευνες στο όχημα αναμένεται να κάνουν και αστυνομικοί από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., ενώ όπως ανέφερε ο κ. Ταουξής επιπρόσθετα θα ζητηθεί η βοήθεια ενός γενετιστή. Αυτό, καθώς εκτιμάται ότι μπορεί να βρεθούν περαιτέρω αποτυπώματα ή γενετικό υλικό που θα οδηγούσε σε νέους δρόμους τις έρευνες.

Συμμετοχή στις έρευνες θα έχει και ο πρώην υπαρχηγός της Πυροσβεστικής, Ανδριανός Γκουρμπάτσης, ως δικαστικός πραγματογνώμονας διερεύνησης εγκλημάτων εμπρησμού, οποίος σε δήλωση του ανάφερε πως και στις δυο εκθέσεις που έχει συντάξει, έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρόκειται για δόλια εγκληματική ενέργεια.

Το κομποσκοίνι

Νέο εύρημα, σύμφωνα με τους εκπροσώπους της οικογένειας, είναι ένα κομποσκοίνι το οποίο βρέθηκε στο κάθισμα του συνοδηγού. Όπως τόνισε ο κ. Γκουρμπάτσης από τις έρευνες έχει αποδειχθεί ότι δεν ήταν της Ειρήνης Λαγούδη, καθώς αυτό που είχε η ίδια βρέθηκε στο χέρι της. Απαντήσεις θα δώσουν τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, που εξετάζουν το συγκεκριμένο εύρημα.

«Ερευνήσαμε μέσα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του θύματος αν πράγματι το κομποσκοίνι ήταν της Ειρήνης Λαγούδη. Κατηγορηματικά σας δηλώνω ότι δεν ήταν του θύματος. Η θανούσα έφερε εν ζωή αλλά και κατά τον θάνατο ένα κομποσκοίνι στο αριστερό της χέρι το οποίο βρέθηκε να το φοράει κατά την αυτοψία της αστυνομίας».

«Πιστεύω ότι το συγκεκριμένο πειστήριο έχει σχέση με το άτομο που ευθύνεται για το θάνατο της άτυχης Ειρήνης. Πιστεύουμε ότι υπήρξε μια μάχη μεταξύ θύματος και δράστη που έγινε μέσα στην καμπίνα του αυτοκινήτου , σε μια προσπάθεια το θύμα να αμυνθεί για να σωθεί» λέει ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας».

Σχεδόν τρεις μήνες μετά τον εντοπισμό της σορού της 44χρονης μητέρας, στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου της σε ένα απόμερο σημείο κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα, το μυστήριο γύρω από τον θάνατο της συνεχίζεται.

Πηγή: reader.gr