Έκλεψαν 68 καλύμματα φρεατίων από το πάρκο της ΧΑΝΘ

Gazzetta team
Έκλεψαν 68 καλύμματα φρεατίων από το πάρκο της ΧΑΝΘ
Στην δημοσιοποίηση της πρωτοφανούς σε έκταση κλοπής προχώρησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος, Θανάσης Παππάς.

Μία ασυνήθιστη κι εξοργιστική εικόνα αντίκρυσαν υπάλληλοι του δήμου αλλά και πολίτες στο πάρκο της ΧΑΝΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όλα τα καλύμματα των φρεατίων του πάρκου, 68 στον αριθμό, είχαν αφαιρεθεί από επιτήδειους με σκοπό να τα πουλήσουν, καθώς το κόστος του αγγίζει τα 2.000 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θανάσης Παππάς, προχώρησε στην καταγγελία στις αστυνομικές αρχές, σημειώνοντας στο thestival.gr πως η πρωτοφανής στα χρονικά της πόλης κλοπή πρέπει να κινητοποιήσει τις αρχές ώστε να εντοπιστούν οι δράστες αλλά και να μην υπάρξουν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον.

Αναλυτικά όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, αφαιρέθηκαν συνολικά 68 σχάρες χυτοσιδήρου βαρέως τύπου, διαστάσεων 40χ40, συνολικού κόστους 2.050€, περιστατικό που κρίνεται εξαιρετικά σοβαρό, καθώς για πρώτη φορά διαπράττεται τόσο εκτεταμένη κλοπή, η οποία έχει ως απώτερο κίνητρο εκτός από τη φθορά δημόσιας περιουσίας και το κέρδος από την πώληση των κλοπιμαίων ειδών σε επιχειρήσεις χαλκού και σιδήρου.