Συμμορία ανηλίκων έκλεβε μαθητές στη Ν. Σμύρνη

Gazzetta team
Συμμορία ανηλίκων έκλεβε μαθητές στη Ν. Σμύρνη
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εδώ και ένα χρόνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανήλικων μαθητών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, από τους οποίους με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και μικροποσά.

Συνελήφθησαν, στη Νέα Σμύρνη και την Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, τρεις ανήλικοι, 15, 16 και 17 χρόνων, που κατηγορούνται για ληστείες και κλοπές. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται άλλα εννέα μέλη της σπείρας. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της ληστείας, της διακεκριμένης κλοπής κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας, ο 15χρονος και ο 17χρονος αναρριχήθηκαν σε μπαλκόνι διαμερίσματος 1ου ορόφου πολυκατοικίας στη Νέα Σμύρνη, αλλά έγιναν αντιληπτοί από πολίτη. Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, τους συνέλαβαν. Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, στην κατοχή του 17χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε αυτοσχέδια συσκευασία, με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 2,6 γραμμαρίων. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στην Καλλιθέα και ο 16χρονος, που είναι αλβανικής υπηκοότητας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εδώ και ένα χρόνο είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε βάρος ανήλικων μαθητών στην περιοχή της Νέας Σμύρνης, από τους οποίους με την απειλή χρήσης σωματικής βίας, αφαιρούσαν κινητά τηλέφωνα και μικροποσά. Περιστασιακά διέπρατταν και κλοπές από οικίες, καταστήματα και σχολεία.

Σημειώνεται, ότι οι δράστες για τη μετακίνησή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, που αφαιρούσαν για το συγκεκριμένο σκοπό, ενώ στη συνέχεια τα εγκατέλειπαν. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν 14 ληστείες σε βάρος ανηλίκων, 7 κλοπές οχημάτων και 4 κλοπές από οικίες και καταστήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων περιπτώσεων.