Ευθύνες από το δημόσιο για το δολοφόνο των Αγίων Αναργύρων

Gazzetta team
Ευθύνες από το δημόσιο για το δολοφόνο των Αγίων Αναργύρων
Oι συγγενείς της αδικοχαμένης γιατρού Ελένης Χερουβείμ που δολοφονήθηκε στους Αγίους Αναργύρους από τον αυτόχειρα σύζυγό της μαζί με τη μητέρα και την κόρη της, αστυνομικό, Χρήστο Ζαπανιώτη, σκέφτονται να ζητήσουν αποζημίωση από την ΕΛΑΣ.

Ο λόγος που προσανατολίζονται στην ιδέα αυτή είναι ότι δολοφόνος έπασχε από ψυχική ασθένεια που όμως δεν διαγνώστηκε στις εξετάσεις που υποβάλλονται οι ένστολοι που φέρουν όπλο με αποτέλεσμα τις τραγικές συνέπειες που όλοι πια ξέρουν...

Ο Χρήστος Ζαπαντιώτης υπηρετούσε στη Βουλή, στη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Είχε δε περάσει από ψυχομετρικά τεστ τον Νοέμβριο του 2011 και είχε κριθεί κατάλληλος για οπλοφορία, αλλά ο 47χρονος αστυνομικός με το υπηρεσιακό του όπλο σκότωσε πριν τρεις βδομάδες την 70χρονη πεθερά Βάσω Χερουβείμ, την σύζυγο του την 49χρονη Ελένη Χερουβείμ και την κόρη του Μυρτώ, μόλις 4 ετών, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους, ενώ αμέσως μετά αυτοκτόνησε και ο ίδιος.

Ο δικηγόρος της οικογένειας, Νίκος Αγαπηνός, μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε ότι: «Εμείς θα δούμε τα πορίσματα αυτά μέσα από την προανάκριση που διενεργείται, θα δούμε ποια είναι η τελευταία ψυχιατρική εξέταση στην οποία είχε υποβληθεί, ποιο είναι το πόρισμα αυτής. Εκ του αποτελέσματος είναι βέβαιο ότι υπήρχε ψυχιατρική κατάσταση η οποία δεν διαγνώστηκε. Το ζήτημα λοιπόν είναι αν είχαν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα, αν υπάρχει παράλειψη από πλευράς της ελληνικής αστυνομίας για τη διάγνωση της συγκεκριμένης αυτής νόσου», τόνισε χαρακτηριστικά.