O 30χρονος σκιέρ που έχασε τη ζωή του είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα

Gazzetta team
O 30χρονος σκιέρ που έχασε τη ζωή του είχε έρθει για διακοπές στην Ελλάδα
Ο άτυχος άνδρας που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είχε έρθει για τις ημέρες των εορτών στην Ελλάδα.

Σπούδαζε στο Λουξεμβούργο ο 30χρονος που έχασε τη ζωή του στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας. Ο Απόλλωνας Ψαρουδάκης είχε έρθει στην Ελλάδα για να περάσει τις μέρες των εορτών με φίλους και την οικογένειά του, ωστόσο η εκδρομή στα Γρεβενά ήταν μοιραία. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο θάνατός του προήλθε από ασφυξία, ο άνδρας καταπλακώθηκε από χιονοστιβαδα στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, την ώρα που έκαναν snowboard με την παρέα του και στη συνέχεια χτύπησε σε δέντρο.

Το χιονοδρομικό ήταν κλειστό και η παρέα δοκίμασε να κάνει snowboard, εκτός πίστας του χιονοδρoμικoύ, σε μέρος όπου το χιόνι ήταν «απάτητο».

Ο 30χρονος αμέσως μετά το συμβάν μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Γρεβενών, όπου οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στην ζωή.

Από την πρώτη στιγμή, που έγινε γνωστό το περιστατικό, κινητοποιηθηκαν η αστυνομία, το ΕΚΑΒ, καθώς και η Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών.

Στο νοσοκομείο Γρεβενών είχε ήδη σημάνει συναγερμός και σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παντελή Αλεξιάδη, οι γιατροί προσπάθησαν για πάνω από μια ώρα να τον επαναφέρουν στην ζωή. Όπως ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο νεαρός δεν έφερε εξωτερικές κακώσεις στο πρόσωπο και στο σώμα.

Το πρωί κάνοντας πεζοπορία έφτασαν σε βουνοπλαγιά και ξεκίνησαν την κατάβασή τους με χιονοσανίδες. Στο σημείο εκείνο φαίνεται ότι υπήρξε κατολίσθηση που είχε ως αποτέλεσμα να τον παρασύρει.

Πηγή: reader.gr Φωτό: Αρχείου