«Αν μπορούσα να σκοτώσω τον Σημίτη, θα τον σκότωνα», έλεγε ο δολοφόνος των Αγ. Αναργύρων

Gazzetta team
«Αν μπορούσα να σκοτώσω τον Σημίτη, θα τον σκότωνα», έλεγε ο δολοφόνος των Αγ. Αναργύρων
Στο κλίμα που επικρατούσε μέσα στο σπίτι της οικογένειας στους Αγίους Αναργύρους αναφέρθηκε συγγενής της αδικοχαμένης γιατρού και της μητέρας της, που έπεσαν νεκρές από τις σφαίρες του αρχιφύλακα Χρήστου Ζαπανιώτη.

«Ήρθα από τη Νάξο προχθές και αν με έβλεπε και μένα θα με σκότωνε» είπε ο κ. Χερουβείμ στον ΣΚΑΙ και ισχυρίστηκε ότι ο Ζαπανιώτης «ήθελε να πάρει αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού για να πηγαίνει στο Κολωνάκι, επειδή είχε εκεί μέρος να παρκάρει. Ήθελε να πάρει το μικρό αυτοκίνητο η γιατρός η ανιψιά μου».

Στη συνέχεια η φωνή του ηλικιωμένου «έσπασε» και ο ίδιος αποκάλεσε τον Ζαπανιώτη «παλιάνθρωπο» που «εδώ και δύο χρόνια την απειλούσε (σ.σ. τη σύζυγό του). Όλο λεφτά ζητούσε. Νταβατζής ήταν απέναντι στην ανιψιά μου. Εμένα με έπαιρνε στη Νάξο τηλέφωνο να έρθω στην Αθήνα να πάρω την αδερφή μου. Προσωπικά με είχε στο στόχαστρο. Προχθές το βράδυ που ήρθα, ανέβηκα στο σπίτι και είδα πως η ανιψούλα μου δίσταζε. Φοβόταν μήπως ερχόταν ο άλλος και με σκότωνε. Το καταλαβαίνετε; Όλο λεφτά ζήταγε. Ήθελε μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητο».

Στη συνέχεια ο κ. Χερουβείμ αναφέρθηκε στην αδερφή του (πεθερά του Ζαπανιώτη), η οποία «μου είχε πει πως αν μπορούσε να σκοτώσει τον κοντό θα τον σκότωνε» (σ.σ κοντός είναι ο Κώστας Σημίτης). Σύμφωνα με τον ίδιο «η οικονομική κατάσταση του ζευγαριού ήταν πολύ καλή και γι αυτό (ο αστυνομικός) της ζητούσε συνέχεια λεφτά, για να πάρει ένα αυτοκίνητο. Όμως η ανιψιά δεν του έκανε τα χατίρια. Όλο λεφτά της ζήταγε».

«Για μένα ήταν ψυχοπαθής» είπε για τον Ζαπανιώτη ο κ. Χερουβείμ και συμπλήρωσε: «όταν λέει στη γυναίκα του ότι αν μπορούσε να σκοτώσει τον κοντό, τον Σημίτη, θα τον σκότωνε. Καταλάβατε τι εννοώ;»

Αναφερόμενος στη σχέση που είχε με το δολοφόνο είπε: «Τον ρωτούσα αν είναι καλά, αλλά δεν με γούσταρε επειδή δεν ήρθα να πάρω την αδερφή μου από το σπίτι».

Πηγή: reader.gr