Slogun:Ο Σάντος απολύθηκε από τη Μπεσίκτας και στην ΕΠΟ ήδη υπολογίζουν τις δαπάνες σε κούτες τσιγάρα που θα χρειαστούν στη διαπραγμάτευση.

FOLLOW US

Slogun:Ο Σάντος απολύθηκε από τη Μπεσίκτας και στην ΕΠΟ ήδη υπολογίζουν τις δαπάνες σε κούτες τσιγάρα που θα χρειαστούν στη διαπραγμάτευση.
BWIN stripe gif

Δέσμευση ότι δεν θα κοπεί σε κανέναν το νερό

Gazzetta team
Δέσμευση ότι δεν θα κοπεί σε κανέναν το νερό
«Κανένας συμπολίτης μας δεν θα ξεμείνει από νερό», διαβεβαίωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Γιάννης Μπενίσης, εξηγώντας πως «το νερό είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δεν εμπορευματοποιείται, ασχέτως αν έχει κόστος».
«Πρόθεσή μας είναι να κατοχυρωθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της ΕΥΔΑΠ και να διατηρηθεί το 51% της εταιρείας στην κατοχή του δημοσίου. Αυτό δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει», κατέστησε σαφές ο κ. Μπενίσης, σε συνάντηση με δημοσιογράφους.

«Κανένας συμπολίτης μας δεν θα ξεμείνει από νερό» ξεκαθάρισε, αρκεί, όπως εξήγησε, «να έρθει να μας δηλώσει την αδυναμία του να ανταποκριθεί στις οφειλές του, προσκομίζοντας τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».

Το πιο σύνηθες μέχρι σήμερα, επισήμανε ο κ. Μπενίσης, «είναι η αποστολή προειδοποιητικών επιστολών προς τους πολίτες που έχουν χρέη προς την εταιρεία και όχι η διακοπή της παροχής νερού».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, 10.000 νοικοκυριά έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ οι ανεξόφλητες οφειλές προς την εταιρεία ανέρχονται συνολικά σε πάνω από 200 εκατ. ευρώ (οικιακά και επαγγελματικά τιμολόγια).

Σε 20-25 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι οφειλές δήμων, 15-20 εκατ. χρωστούν 700 μεγαλοοφειλέτες, μεταξύ των οποίων και τέσσερις δήμοι (Μέγαρα, Φυλή, Μαραθώνας Σαλαμίνα). Εκτίμησε, επίσης, ότι η ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας δεν πρόκειται να οδηγήσει σε αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ.

Σε ό,τι αφορά τη συμβολή της ΕΥΔΑΠ στις πρόσφατες καταστροφικές πλημμύρες της Μάνδρας, ο κ. Μπενίσης είπε ότι ήδη έχουν διατεθεί 400.000-500.000 ευρώ για αποκατάσταση του δικτύου, ενώ τα έργα πραγματοποιούνται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος. «Η ΕΥΔΑΠ έχει έντονο κοινωνικό ρόλο και πρέπει να τον αναδεικνύει» είπε.


Πηγή: reader.gr