Τραγωδία με 10χρονο αγοράκι στην Λέσβο

Gazzetta team
Τραγωδία με 10χρονο αγοράκι στην Λέσβο
Ένα 10χρονο αγοράκι έχασε την ζωή του στην προσπάθεια του να φτάσει στην Ελλάδα πάνω σε μία πλαστικό λέμβο.

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο λιμάνι της Μυτιλήνης αυτή τη στιγμή. Η μάνα του 10χρονου Αφγανού που έχασε τη ζωή του σήμερα το πρωί στην προσπάθεια του να περάσει με την οικογένεια του στη Λέσβο. Αποπειράθηκε να πέσει στη θάλασσα να πνιγεί κάτι που αποφεύχθηκε τη τελευταία στιγμή με την παρέμβαση στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν ως τώρα γνωστά, το παιδί περνούσε στη Λέσβο με την οικογένεια του, τους γονείς του και τα δυο μικρότερης ηλικίας κορίτσια αδέλφια του. Σκάφος της βουλγαρικής ακτοφυλακής που επιχειρεί στην περιοχή στα πλαίσια της δύναμης της Φρόντεξ, εντόπισε τη βάρκα μέσα στα Ελληνικά χωρικά ύδατα και την πλησίασε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία διάσωσης των επιβαινόντων.

Για άγνωστους όμως λόγους --οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι οι επιβαίνοντες δεν συνεργάζονταν θεωρώντας ότι το σκάφος είναι τουρκικό και θα τους επιστρέψει στην Τουρκία-- προκλήθηκε πανικός. Όταν τελικά το βουλγαρικό σκάφος σταμάτησε τη βάρκα με τους 66 επιβαίνοντες και τους διέσωσε διαπίστωσε την ύπαρξη του παιδιού που δεν είχε τις αισθήσεις του. Με άλλο ταχύπλοο που διαθέτει το σκάφος της Φρόντεξ, το παιδί μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης με συμπτώματα ασφυξίας και από εκεί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης όπου και κατέληξε.

Οι 66 επιβαίνοντες στη λέμβο μεταξύ τους οι γονείς και τα αδέλφια του άτυχου 10χρονου Αφγανού μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Στις πρώτες τους καταθέσεις οι γονείς του παιδιού υποστηρίζουν ότι το παιδί τους ποδοπατήθηκε από τους πανικόβλητους επιβαίνοντες στην πλαστική βάρκα πρόσφυγες και μετανάστες που διαγκωνίζονταν για να ανεβούν στο βουλγαρικό διασωστικό σκάφος.

Ας σημειωθεί ότι σήμερα Σαββάτο 25 Νοεμβρίου και μέχρι τώρα 9 το πρωί στη Λέσβο έχουν περάσει περισσότεροι από 170 πρόσφυγες και μετανάστες.