Συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών στη Μάνδρα

Gazzetta team
Συνεχίζονται οι καταγραφές των ζημιών στη Μάνδρα
Με αμείωτο ρυθμό κλιμάκια του Δήμου και της Περιφέρειας συνεχίζουν το έργο της αποτίμησης των ζημιών, ενώ η εικόνα που αντικρύζουν είναι αποκαρδιωτική.

Στις πληγείσες από τις πρόσφατες πλημμύρες περιοχές της Δυτικής Αττικής, συνεχίζουν να περιοδεύουν τα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ώστε να διενεργήσουν αυτοψίες.

Οι αυτοψίες στον δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας, στη Δημοτική Ενότητα της Νέας Περάμου και στην Ελευσίνα από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών έχουν φτάσει στις 1.949.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, στον δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 1.470 αυτοψίες συνολικά και τα 1.064 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 794 κατοικίες, 126 επαγγελματικούς χώρους, 8 δημόσια κτίρια και 136 αποθήκες – υπόγεια.

Σε ό,τι αφορά τον δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου διεξήχθησαν συνολικά 470 αυτοψίες. Τα 448 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 281 κατοικίες, 38 επαγγελματικοί χώροι, 6 δημόσια κτίρια και 123 αποθήκες – υπόγεια.

Αλληλεγγύη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Την έμπρακτη αλληλεγγύη της στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής εκφράζει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Εκπρόσωποι της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καθημερινά πραγματοποιούν διανομή εκατοντάδων μερίδων φαγητού στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής. Κάθε μέρα εργαζόμενοι της ΥΠΑ από το πρωί συγκεντρώνουν, ετοιμάζουν, μεταφέρουν και μοιράζουν μερίδες με φαγητό με σημείο συνάντησης το δημαρχείο Μάνδρας.

Η πρωτοβουλία της Διοίκησης της ΥΠΑ, έχοντας τον γενικό συντονισμό και με αρωγούς από τον χώρο των αερομεταφορών και συγκεκριμένα την βοήθεια των: Aegean Airlines, Olympic Air, Astra Airlines, Όμιλος MIG, Sky Express και Skyserv, υλοποίησε την δράση αυτής της ανθρωπιστικής βοήθειας με την παρουσία του κράτους και των εργαζομένων.

Η συγκριμένη ενέργεια ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου και θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες.

Πηγή: reader.gr