Πέθανε ο κιθαρίστας των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Ανδρούτσος (vid)

Gazzetta team
Πέθανε ο κιθαρίστας των Πελόμα Μποκιού, Τάκης Ανδρούτσος (vid)
Σε ηλικία 66 ετών, έφυγε από τη ζωή ο κιθαρίστας του δημοφιλούς συγκροτήματος της δεκαετίας του '70, Πελόμα Μποκιού, Τάκης Ανδρούτσος, που υπήρξε ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μπουρμπούλια του Σαββόπουλου.

Ο Ανδρούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Μαρτίου 1951, στην ίδια γειτονιά με το Βλάσση Μπονάτσο, Μεγάλωσε στην Πλάκα. Τα τελευταία χρόνια μοίραζε τη ζωή του ανάμεσα στο Βερολίνο, το Μονάχο και την Αθήνα, ενώ λάτρευε τη θάλασσα και το ψάρεμα. Από μικρός ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα και ήταν μέλος του Βασιλικού Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας.
Στις αρχές της δεκαετίας του ’70 βρισκόταν στο Παρίσι σε περιοδεία με τον Μίκη Θεοδωράκη, όταν του τηλεφώνησε ο Μπονάτσος και τον κάλεσε να γίνει κιθαρίστας στους Πελόμα Μποκιού αντικαθιστώντας τον Λάκη Ζώη και ηχογράφησαν το μοναδικό δίσκο του συγκροτήματος που έμελλε να γίνει ο σταθμός εκείνη την εποχή. Μετά τη διάλυση του συγκροτήματος έφυγε για το Σικάγο, στην Αμερική και επί δύο χρόνια περιόδευε με τον σολίστα του μπουζουκιού Χάρη Λεμονόπουλο.

Η τελευταία φορά που έπαιξε τελευταία φορά με τους Πελόμα Μποκιού στο ριγιούνιον του γκρουπ στις 12 Μαΐου 2011 στο «Κύτταρο».Ο Τάκης Ανδρούτσος ήταν παντρεμένος και είχε ένα γιο.