Μυτιλήνη: «Μη γίνουμε από νησί της ανθρωπιάς σε νησί - φυλακή»

Gazzetta team
Μυτιλήνη: «Μη γίνουμε από νησί της ανθρωπιάς σε νησί - φυλακή»
Ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, δεν θα ήθελε να δει τη Μυτιλήνη να μετατρέπεται από ένα νησί ανθρωπιάς κι αλληλεγγύης σε νησί-φυλακή.

Με επιστολή τους στους καταγόμενους από τη Λέσβο κατοίκους της Αττικής, ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός καλεί σε διοργάνωση συγκέντρωσης στην Αθήνα, το πρώτο πενθήμερο του Δεκεμβρίου «για να μη μετατραπεί το νησί, από νησί της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης σε νησί φυλακή».

Ο κ. Γαληνός, αφού αναφέρεται στις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις των κατοίκων της Λέσβου, επαναλαμβάνει τα αιτήματα έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα, και τα οποία είναι:

- Άμεση και ουσιαστική αποσυμφόρηση όλων των δομών φιλοξενίας του νησιού.

- Να μη δημιουργηθεί οποιασδήποτε νέα δομή, ούτε να χρησιμοποιηθούν πλωτά κέντρα.

- Να μην επιτραπεί σε κανένα να αποφασίζει χωρίς τους κατοίκους της Λέσβου και να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, την κοινωνική συνοχή και το μέλλον του τόπου.

«Δυστυχώς, όμως, παρά το σαφές και βροντερό μήνυμα που έστειλε ο λεσβιακός λαός, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται ότι έχουν τα αυτιά και τα μάτια κλειστά, με αποτέλεσμα η κατάσταση να παραμένει η ίδια με καθημερινά αυξανόμενες αφίξεις προσφύγων-μεταναστών και άρνηση αναλογικής κατανομής του βάρους του προσφυγικού», σημειώνει ο κ. Γαληνός απευθυνόμενος στους Λέσβιους της Αθήνας και καλώντας τους να δώσουν «την πολύτιμη και καθοριστική συμβολή και συμμετοχή» τους στην οργάνωση και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας «στην Αθήνα, στα κέντρα λήψης αποφάσεων, είτε έξω από το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, είτε στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή».

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ