Αλληλεγγύη από το «Πλαίσιο» στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής

Gazzetta team
Αλληλεγγύη από το «Πλαίσιο» στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής
Άμεσα δίπλα στους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, που χτυπήθηκαν από την πρωτοφανή κακοκαιρία βρέθηκαν μια σειρά από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, με το ΠΛΑΙΣΙΟ να πρωτοστατεί.

Αυξάνεται το κύμα αλληλεγγύης από ιδιωτικούς φορείς προς τους κατοίκους της Μάνδρας και της Νέας Περάμου, που είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται στη λάσπη και τα ορμητικά νερά.

Όπως έγινε γνωστό, από τις πρώτες κιόλας στιγμές που εκδηλώθηκε η φονική καταιγίδα, η εταιρεία ΠΛΑΙΣΙΟ - οι εγκαταστάσεις της οποίας βρίσκονται στη Μαγούλα, πολύ κοντά στις πληγείσες περιοχές - διέθεσε μπουλντόζες για να βοηθήσουν στον απεγκλωβισμό των κατοίκων και στη διάνοιξη των δρόμων.

Από το πρώτο βράδυ μάλιστα, ομάδα εθελοντών της εταιρείας κινητοποιήθηκε και μοίρασε πρόχειρα γεύματα σε συνεργεία και κατοίκους.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84, ο κ. Κώστας Γεράρδος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΠΛΑΙΣΙΟ, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στη Μαγούλα, η Μάνδρα που επλήγη, είναι μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά» και πρόσθεσε: «Έχουμε πολλούς συνεργάτες που μένουν στη Μάνδρα. Όταν μάθαμε ότι υπάρχει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα, κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια».

Όπως είπε ο κ. Γεράρδος: «Βοηθάμε και εμείς με τη σειρά μας, έχουμε στείλει μπουλντόζες για να απεγκλωβίσουμε σπίτια και καταστήματα, έχουμε και μια ομάδα ασφαλείας που βοηθάει από χθες».

«Έχουμε εθελοντές, έχουμε στείλει και φαγητά στους ανθρώπους που επλήγησαν», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο μέγεθος της καταστροφής, το οποίο ο ίδιος είδε από κοντά, είπε: «Το επίκεντρο της καταστροφής είναι μεγάλο, βλέπεις εικόνες που δεν έχεις ξαναδεί στην Ελλάδα, μόνο στο εξωτερικό σε απόηχο από τσουνάμι».

«Δημιουργείται χείμαρρος που φτάνει το 1,5 μέτρο, είναι δύσκολο να σταματήσει μια τέτοια φυσική δύναμη», πρόσθεσε ο κ. Γεράρδος.

Πηγή: reader.gr