Νέες αποκαλύψεις στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

Gazzetta team
Νέες αποκαλύψεις στη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη
Νέες αποκαλύψεις ήρθαν στο φως για τη δολοφονία της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β' Νεκροταφείο Αθηνών, που έχει συγκλονίσει την ελληνική κοινωνία και παραμένει ανεξιχνίαστη.

Μία φίλη της 32χρονης εφοριακού μίλησε στην εκπομπή Φως στο Τούνελ αποκαλύπτοντας ότι η Δώρα είχε δεχθεί ισχυρό πλήγμα εξαιτίας τόσο του χωρισμού της με τον σύντροφό της που ήταν απροσδόκητος αλλά και του θανάτου του παιδικού της φίλου, που όπως η ίδια έλεγε «ήταν ο μόνος που την καταλάβαινε».

Στη συνέχεια, μίλησε στην εκπομπή και ο ιερέας που ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που αντίκρισαν δολοφονημένη την νεαρή γυναίκα «πλημμυρισμένη στο αίμα», όπως λέει.

Η φίλη της 32χρονης Δώρας ανέφερε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ότι είχε επνδύσει πολλά στη σχέση της με τον αστυνομικό και «ο χωρισμός τους και η συμπεριφορά του την πόνεσε πολύ και αυτό την έριξε ψυχολογικά. Μια εβδομάδα πριν τη σκοτώσουν, δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από εκείνον. Την κάλεσε με απόκρυψη και της μίλησε τόσο άσχημα όσο δεν φαντάζεστε. Αυτό την τσάκισε κυριολεκτικά και δεν μπορούσε να συνέλθει. Της είχε κοστίσει και ο θάνατος του παιδικού της φίλου με τον οποίο ήταν πολύ δεμένοι. Μου είπε πως μόνο αυτός την αγαπούσε και την καταλάβαινε και άρχισε να πηγαίνει όλο και πιο συχνά στο νεκροταφείο. Της έλεγα «κοριτσάκι μου, αραίωσέ το δεν έχει νόημα. Είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου» .

Μάλιστα, την παρότρυνε να επισκεφθεί κάποιον ειδικό για να αντιμετωπίσει το πένθος της και φαίνεται πως η άτυχη εφοριακός είχε όντως «ενταχθεί σε κάποιο group therapy και είχε κάνει ή σκόπευε να κάνει υπνωτισμό»

Ο παπά – Θεόδωρος έκανε κι αυτός ιδιαίτερη αναφορά στον πόνο που ένιωθε η Δώρα Ζέμπερη και δήλωσε στην εκπομπή ότι την είχε συμβουλέψει για να αντιμετωπίσει τη θλίψη που ένιωθε για τον χαμό του φίλου της.

Ο ιερέας ανέφερε στην Αγγελική Νικολούλη ότι γύρω στις 17:15 της Τετάρτης 18 Οκτωβρίου έφυγε από το γραφείο για να διαβάσει μιαν ευχή σε ένα μνήμα που βρισκόταν στην άλλη άκρη της μάντρας. Τότε είδε έναν νέο να φωνάζει βοήθεια, κατευθύνθηκε προς το σημείο και αντίκρισε την κοπέλα.

«Όταν την είδα, είχε κλειστά τα μάτια, προσπαθούσε να πάρει αέρα και φούσκωνε στο στήθος, πλημμυρισμένη στο αίμα. Φώναξα , Θοδώρα, Θοδώρα, αλλά δεν είχε επαφή… Ο δολοφόνος θα την παράτησε και θα ‘φυγε. Το κορίτσι έβαλε όλη τη δύναμη του σηκώθηκε κι έτρεξε γύρω στα εβδομήντα πέντε μέτρα… Τα ρούχα της είχαν το πιο πολύ αίμα. Το μπουφάν της που δεν το φόραγε όταν έγινε το κακό, βρέθηκε στο μνήμα του φίλου της» είπε.

Μέσα σε δέκα λεπτά έφθασαν στο σημείο άνδρες της Άμεσης Δράσης και κλιμάκιο του ΕΚΑΒ και περίμεναν τον ιατροδικαστή.

«Όταν την γνώρισα της έλεγα να μην έρχεται τόσο συχνά γιατί αυτό δεν της έκανε καλό. Λίγο καιρό αργότερα μου είπε πως είχε επισκεφτεί έναν ειδικό που την είχε υποστηρίξει ψυχολογικά. Εύχομαι να βρεθεί ο δράστης, να πάψει ο κόσμος να φοβάται…», τόνισε ο παπα- Θόδωρος.

Στη δημοσιογράφο, τέλος, μίλησαν και εργαζόμενοι στον χώρο του κοιμητηρίου:

«Την ώρα του φόνου ο φύλακας ενημερώθηκε πως χτύπησε μια κοπέλα και χωρίς να ξέρει τι έχει συμβεί, έτρεξε γρήγορα εκεί που βρισκόταν το θύμα, δίχως να κλείσει την κεντρική είσοδο», ανέφερε ένας από τους επόπτες.

Με το που ακούστηκε η είδηση του θανάτου, επικράτησε αναστάτωση. Την ώρα που οι περισσότεροι έτρεχαν πάνω – κάτω, ένας που έμεινε πίσω στο φυλάκιο της κεντρικής εισόδου, παρατήρησε δέκα λεπτά μετά το συμβάν, έναν άντρα που δεν είχε ξαναδεί μέχρι τότε, να βγαίνει από το νεκροταφείο. Είχε ύψος περίπου 1.75, ήταν γεροδεμένος ηλικίας 40 με 45 χρόνων με καστανά μαλλιά . Ήταν λίγο αξύριστος και φορούσε παλιά ρούχα δουλειάς αλλά όχι λερωμένα. Τζιν παντελόνι, πορτοκαλί μπλουζάκι, μπεζ γιλέκο και σκούρα μπλε πάνινα παπούτσια. Ο άνδρας αυτός φεύγοντας, ψέλλισε κάτι στα ελληνικά, που δεν κατάλαβε ο μάρτυρας.

«Ο δράστης πρέπει να διέφυγε από την μάντρα της πίσω πλευράς, εκτός κι αν ήταν τόσο ψύχραιμος που βγήκε περπατώντας σαν να μην έτρεχε τίποτε», ανέφερε φύλακας του κοιμητηρίου στην Αγγελική Νικολούλη. Ο ίδιος δεν είδε κάποιον ή κάτι που να του κίνησε την περιέργεια. Όπως είπε, τη νύχτα μετά το συμβάν, αστυνομικοί παρέμειναν στο νεκροταφείο και συνέχιζαν τις έρευνες.

Πηγή: reader.gr