Νέα επιδρομή του «Ρουβίκωνα» σε οικονομική υπηρεσία (pics)

Gazzetta team
Νέα επιδρομή του «Ρουβίκωνα» σε οικονομική υπηρεσία (pics)
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, τα μέλη της ομάδας εισέβαλλαν στο κτίριο του Κέντρου Εισπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών, επί της οδού Πειραιώς και προξένησαν φθορές.

Εισβολή πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη του Ρουβίκωνα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς 28.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα μέλη του Ρουβίκωνα προκάλεσαν φθορές.

Σε κείμενο τους που ανέβηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου τα μέλη του Ρουβίκωνα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους πραγματοποίησαν την επίθεση. Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Σε αυτόν τον καπιταλισμό, στην Ελλάδα του 2017, μια 62χρονη στον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε ξαφνικά υπό την απειλή να χάσει ότι της απέμεινε απο ένα καλύτερο ταξικό παρελθόν, το σπίτι στο οποίο ζει. Ένα δυάρι 64 τετραγωνικών σε μια λαική γειτονιά. Μια γυναίκα που λόγω χρεών δεν μπορεί να πάρει σύνταξη και αναγκάζεται να δουλεύει για να ζήσει τον εαυτό της κι ένα ανάπηρο παιδί. Περικυκλωμένη από χρέη μόλις κατάφερε να πετύχει ρύθμιση για χρεή προς τράπεζες της επιτέθηκε το κράτος. Της ήρθε κατασχετήριο αυτού του σπιτιού για οφειλές στον ΕΦΚΑ. Για 30 χιλιάδες που με το νταβατζηλίκι των προσαυξήσεων διπλασιάστηκε. Μια περίπτωση ανάμεσα σε χιλιάδες αλλά με όλα τα στοιχεία να γίνει εμβληματική....

....Καλούμε τον καθένα και την καθεμιά να στρατευτεί στον αγώνα για την άμεση υπεράσπιση της τελευταίας γραμμής άμυνας του λαικού πλούτου που έχει αντέξει την επίθεση του κράτους και του κεφάλαιου στα χρόνια της κρίσης. Τόσο σε γενικό πολιτικό επίπεδο όσο και σε κάθε περίπτωση χωριστά, προσωποποιημένα όπως κάνουμε τώρα. Εμείς ως Ρουβίκωνας αλλά και όλο το ανταγωνιστικό κίνημα θα συνεχίσουμε, αλλά δεν μπορούμε να νικήσουμε αν δεν βρεθούν και άλλοι να ξεκινήσουν. Πολλοί άλλοι. Για όλους αυτούς τους λόγους αποφασίσαμε να επιτεθούμε σήμερα στα γραφεία της ΚΕΑΟ επί της οδού Πειραιώς 28».

Οι συμβολαιογράφοι καταδικάζουν τις επιθέσεις του Ρουβίκωνα

Την καταδίκη τους για την «επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων» (σσ συλλογικότητα Ρουβικώνα) στα γραφεία του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς-Αιγαίου και Δωδεκανήσου, εκφράζουν κατηγορηματικά, με ομόφωνη απόφαση τους τα μέλη του Συλλόγου.

Καταγγέλουν επίσης «την άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματικής ή λεκτικής) στρεφόμενης είτε κατά των συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς στα πλαίσια άσκησης των καθηκόντων τους είτε κατά του προέδρου τους Γεώργιου Ρούσκα».

Παράλληλα, οι συμβολαιογράφοι σε σχετική ανακοίνωσή τους απαιτούν, για μια ακόμη φορά από την Πολιτεία, να μεριμνήσει για την εφαρμογή των νόμων και την προστασία του συμβολαιογράφου, «τον οποίο αυτή ορίζει άμισθο δημόσιο λειτουργό, του εκχωρεί μέρος της άσκησης κρατικής εξουσίας και τον υποχρεώνει στην εκτέλεση των καθηκόντων του».

Πηγή: reader.gr