Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τα σπάει με το Despacito (vid)

Gazzetta team
Η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού τα σπάει με το Despacito (vid)
Στη Θεσσαλονίκη και προς τιμήν του Ναύαρχου Νικόλαου Βότση, έγιναν τα "Βότσεια 2017", όπου η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού κατόρθωσε να "κλέψει" την παράσταση...

Συγκεκριμένα η μπάντα έπαιξε στην πλατεία Αριστοτέλους, ένα ευρύ... ρεπερτόριο που ξεκίναγε από ελληνικά μέχρι και ροκ. Ομως το σημείο που κυριολεκτικά έκανε εντύπωσε και ενθουσίασε τον κόσμο, ήταν εκείνο, όπου η μπάντα έπαιξε το χιτ «Despacito» που τη φετινη σεζόν ήταν αυτό που ακουγόταν παντού.

Μάλιστα ο διευθυντής της μπάντας, ιδιαίτερα παραστατικός και στο πνεύμα του κμομματιού και του ρυθμού του, ζητούσε από το κοινό που παρακολουθούσε να συμμετάσχει με χειροκροτήματα, κάτι που έπραξαν ευχαρίστως.

Οσο δε αφορά το Βότση που οι εκδηλώσεις έγιναν προς τιμήν του, ήταν εκείνος που σαν κυβερνήτης του «Τορπιλοβόλου 11», μπήκε στο Θερμαϊκό τη νύχτα της 18ης Οκτωβρίου 1912 και βύθισε το θωρηκτό «Φετχί Μπουλέντ» πλήτοντάς το με τορπίλη.

Ηταν μία δύσκολη, όσο και γενναία και παράτολμη ενέργεια που συνέδραμε τα μέγιστα στην ανύψωση του ηθικού του ελληνικού στρατού, γιατί τα στενά του λιμανιού της Θεσσαλονίκης φυλάσσονταν από το φρούριο του Καραμπουρνο ύπου ήταν εξοπλισμένο με τηλεβόλα, ενώ τα νερά στο στόμιο του κόλπου ήταν αβαθή και ναρκοθετημένα. Κι αυτά ενώ υπήρχε και ισχυρός προβολέας ήλεγχε την περιοχή.