Ο Χάρι και η Μέγκαν μπορούν να αυξήσουν την περιουσία τους μετά την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα

Gazzetta team
Ο Χάρι και η Μέγκαν μπορούν να αυξήσουν την περιουσία τους μετά την παραίτηση από τα βασιλικά τους καθήκοντα
Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ μπορούν να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι μετά την απόφασή τους να παραιτηθούν από τα πριγκιπικά τους καθήκοντα.

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ αποφάσισαν να παραιτηθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα, μια είδηση που έσκασε σαν βόμβα.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτήθηκαν ποια θα είναι η νέα τους πηγή εσόδων, αφού χάνουν αρκετά χρήματα μετά την παραίτησή τους, ωστόσο διαθέτουν αμφότεροι αρκετά μεγάλη περιουσία, ενώ σκοπεύουν να κρατήσουν και την βασιλική τους κατοικία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Πώς θα μπορούσαν να αυξήσουν την περιουσία τους

Ίσως τελικά μετά από αυτή τους την απόφαση να καταφέρουν να κερδίζουν ακόμα περισσότερα χρήματα.

Ο Πρίγκιπας Χάρι θα μπορούσε να συμμετάσχει στους κορυφαίους ομιλητές του κόσμου ζητώντας έως και 400.000 βρετανικές λίρες για μια ομιλία σε κάποια εκδήλωση

Έχει γίνει καταξιωμένος δημόσιος ομιλητής τα τελευταία χρόνια με τους ρόλους του στην καθοδήγηση των Αγώνων Invictus και άλλων φιλανθρωπικών δεσμεύσεων.

Το Σάσεξ λάνσαρε πρόσφατα 100 προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων, ημερολογίων και καρτ-ποστάλ, «υπονοώντας» ότι ενδέχεται να αρχίσουν να πωλούν τα δικά τους εμπορεύματα.

Αξιοσημείωτο είναι δε πως η Meghan κέρδιζε περίπου 60.000 βρετανικές λίρες ετησίως από τo lifestyle blog της «The Tig».

Επίσης έβγαζε αρκετά από την συμμετοχή της σε σήριαλ και πλέον θα μπορούσε να ζητήσει πολλά περισσότερα, με δεδομένο την αναγνωρισιμότητα της.

«Τα χρήματα που μπορούν να βγάλουν είτε μαζί είτε ξεχωριστά είναι απεριόριστα», δήλωσε ο CEO της εταιρείας δημοσίων σχέσεων 5W Public Relations, Ρον Τορόσιαν, στην Daily Mail και συμπλήρωσε πως «είτε πρόκειται για εμφανίσεις, είτε για συνεργασίες ή για οτιδήποτε άλλο, μπορούν να βγάζουν 8ψήφια ή 9ψήφια ποσά ετησίως».

Μάλιστα η εργασία τους και οι δραστηριότητες τους ίσως να μην περιοριστούν στην Μεγάλη Βρετανία, αλλά να επιλέξουν δραστηριότητες και στην Βόρεια Αμερική, αφού όπως δήλωσαν θα μοιράσουν τον χρόνο τους και στα δυο μέρη.

Άλλωστε έχουν αρκετούς καλούς φίλους επιχειρηματίες που θα μπορούσαν να τους βοηθήσουν ώστε να προχωρήσουν σε νέα εγχειρήματα.

Συμφωνίες με εκδοτικούς οίκους

Αν αποφασίσουν να γράψουν ένα βιβλίο με τις καλύτερες στιγμές από την ζωή τους ή τα απομνημονεύματά τους τότε σίγουρα οι προσφορές από εκδοτικές εταιρείες θα είναι άπειρες και άκρως δελεαστικές.

Το love story τους είχε αγαπηθεί από τους Βρετανούς και αν αποφασίσουν να το κάνουν βιβλίο τότε σίγουρα θα... ξεπουλήσει αποφέροντάς τους πολλά εκατομμύρια.

Π.χ. οι Ομπάμα έκλεισαν μια κοινή συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο Penguin Random House, αξίας περίπου 65 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ και ο Μπιλ Κλίντον κέρδισε 15 εκατομμύρια δολάρια για την αυτοβιογραφία του το 2004.

Τηλεοπτικές εμφανίσεις και streaming

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι ακτιβιστές. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές ώστε να μιλήσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τις αιτίες όσα είναι σημαντικά γι' αυτούς σχετικά με το περιβάλλον.

Μάλιστα, ο Χάρι έχει ήδη συνεργαστεί με την Όπρα Γουίνφρεϊ για την δημιουργία μιας σειράς ντοκιμαντέρ για την ψυχική υγεία.

Το ντοκιμαντέρ θα μεταδοθεί στην πλατφόρμα της Apple TV.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως εκατομμύρια τηλεθεατές παρακολούθησαν το συναισθηματικό ντοκιμαντέρ τους «Harry & Meghan: An African Journey».

Δημόσιες ομιλίες

Ο Τζεφ Τζάκομπσον, συνιδρυτής της εταιρείας διοργάνωσης ομιλιών, Talent Bureau, δήλωσε πως το ζευγάρι θα μπορούσε να βγάζει τουλάχιστον 100.000 δολάρια για κάθε εμφάνιση με τον Χάρι να μπορεί να φτάσει και τα 500.000 δολάρια δηλώνοντας στο Bloomberg: «Φαντάζομαι ότι θα αρχίσουν σύντομα αυτές τις συζητήσεις εάν δεν το έχουν κάνει ήδη. Ίσως αυτό να αποτελέσει και κύρια πηγή εσόδων για τον Χάρι».

Συνεργασίες με οίκους μόδας

Η δούκισσα του Σάσεξ έχε μεγάλη επιρροή στο γυναικείο κοινό όσον αφορά τη μόδα, αφού μπορεί κανείς να πει πως έχει το άγγιγμα του Μίδα.

Συγκεκριμένα ό,τι έχει επιλέξει να φορέσει ξεπουλάει σχεδόν αμέσως.

Παράλληλα, η Μέγκαν Μαρκλ έχει πολλούς φίλους στην βιομηχανία της μόδας, συμπεριλαμβανομένης της σχεδιάστριας Misha Nonoo, αλλά και της Σερένα Γουίλιαμς, που έχουν και οι δύο τις δικές τους σειρές ένδυσης.

Επίσης, η στενή φίλη της Μέγκαν, Τζέσικα Μουλρόνεϊ, τυχαίνει να είναι διάσημη στιλίστρια.

Ωστόσο, η Μέγκαν Μαρκλ παρουσίασε την capsule συλλογή σε συνεργασία με την Misha Nonoo, που ξεπούλησε αμέσως.

Έτσι αν ασχοληθεί ξανά και με το blog της ώστε να διαφημίσει ενδεχομένως κάποια δική της σειρά ρούχων τότε τα κέρδη της θα εκτοξευθούν.

Το site της το είχε ξεκινήσει το 2014 και εκεί μοιραζόταν την καθημερινότητά της με τους οπαδούς της, αλλά το έκλεισε για χάρη της ζωής της στην βασιλική οικογένεια, τον Νοέμβριο του 2017. Ωστόσο, πρόσφατα κατέθεσε έγγραφα σε δικαστήριο των ΗΠΑ για να κρατήσει το εμπορικό του σήμα μέχρι το 2021.

Φιλανθρωπίες

Η φιλανθρωπία είναι μέρος της ζωής του ζευγαριού και στην ανάρτησή τους που ανήγγειλαν την απόφασή τους να αποχωρήσουν από τα ανώτερα βασιλικά καθήκοντα, ανέφεραν ότι θέλουν να ξεκινήσουν μια «νέα φιλανθρωπική οντότητα».

Όμως αν και δεν θα κερδίσουν χρήματα από τις φιλανθρωπικές τους προσπάθειες, ωστόσο θα προσπαθήσουν να χαράξουν τις νέες τους ταυτότητες εκτός της βρετανικής μοναρχίας, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Πέρυσι, ο Χάρι και ο Μέγκαν αποχώρησαν από το Βασιλικό Ίδρυμα, το παλιό τους κοινό φιλανθρωπικό ίδρυμα με τον Δούκα και τη Δούκισσα του Κέιμπριτζ, για να ξεκινήσουν τη φιλανθρωπική τους οργάνωση που ονομάζεται Sussex Royal.

Δεν είναι σαφές τι θα συμβεί με το ίδρυμα τώρα που δεν πρόκειται πλέον να εργάζονται ως ανώτεροι βασιλιάδες και δεν έχουν ακόμη διευκρινίσει τα σχέδιά τους για την οργάνωση.