Η Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε την περιγραφή στο Twitter σε «κακομαθημένο», επειδή την είπε έτσι ο Μπολσονάρου

Gazzetta team
Η Γκρέτα Τούνμπεργκ άλλαξε την περιγραφή στο Twitter σε «κακομαθημένο», επειδή την είπε έτσι ο Μπολσονάρου
Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου αποκάλεσε την έφηβη ακτιβίστρια που μάχεται κατά της κλιματικής αλλαγής Γκρέτα Τούνμπεργκ, «κακομαθημένο».

Αυτό συνέβη αφότου εκείνη άσκησε κριτική στην ολοένα και αυξανόμενη βία εναντίον των αυτοχθόνων πληθυσμών.

«Η Γκρέτα είπε ότι οι αυτόχθονες πέθαναν επειδή υπερασπίζονταν (το δάσος) του Αμαζονίου. Είναι εντυπωσιακό πώς μπορούν τα ΜΜΕ να δίνουν βήμα σε ένα κακομαθημένο σαν εκείνη», είπε ο Μπολσονάρου σε δημοσιογράφους, χρησιμοποιώντας την πορτογαλική λέξη «pirralha».

Η 16χρονη ανταπέδωσε αλλάζοντας την περιγραφή της στoν λογαριασμό της στο Twitter σε «Pirralha».

Η Τούνμπεργκ αναφέρθηκε στον αγώνα των αυτοχθόνων να προστατεύσουν το περιβάλλον, χθες, στη Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή, στη Μαδρίτη.

Δύο αυτόχθονες της φυλής Guajajara στο ανατολικό τμήμα της Αμαζονίας έπεσαν νεκροί το Σάββατο, όταν τους πυροβόλησαν άγνωστοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, σε κοντινή απόσταση από την περιοχή όπου δολοφονήθηκε τον περασμένο μήνα ο αρχηγός μιας φυλής, που υπερασπιζόταν το δάσος του Αμαζονίου.

«Οι αυτόχθονες στην κυριολεξία δολοφονούνται, επειδή προσπαθούν να προστατεύσουν το δάσος από την παράνομη υλοτομία. Ξανά και ξανά. Είναι ντροπή που ο κόσμος δεν μιλάει γι αυτό», έγραψε η Τούνμπεργκ σε ένα tweet χθες, το οποίο εξόργισε τον Μπολσονάρου.