Άγκυρα: Η Ελλάδα προσπαθεί να υιοθετήσει μία περιοχή 4.000 φορές περισσότερη από τη δικαιοδοσία της

Gazzetta team
Άγκυρα: Η Ελλάδα προσπαθεί να υιοθετήσει μία περιοχή 4.000 φορές περισσότερη από τη δικαιοδοσία της
Προκλητικές δηλώσεις έκαναν για ακόμα μία φορά αξιωματούχοι της Άγκυρας, αφού όπως είπε ο εκπρόσωπος τύπου του AKP, «η Ελλάδα προσπαθεί α υιοθετήσει μία περιοχή 4.000 φορές περισσότερη από τη δικαιοδοσία της»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του AKP, Ομέρ Τσελίκ, μίλησε στους Τούρκους δημοσιογράφος σχετικά με την ατζέντα που συζητήθηκε στην συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την Κεντρική Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος.

Ο Ομέρ Τσελίκ αναφέρθηκε στα ενεργειακά ζητήματα της ανατολικής Μεσογείου και τόνισε ότι σύμφωνο Τουρκίας - Λιβύης και ισχυρίστηκε ότι έγινε στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στο μήνυμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώ πράλληλα αμφισβητεί την υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου.

«Η ιστορική συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και τη Λιβύη είναι ένα σημαντικό βήμα, αποτελεί ένα νέο σκηνικό στην ανατολική Μεσόγειο και είναι εναρμονισμένη με το Διεθνές Δικαίου. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία σχετικά με αυτό. Η Αίγυπτος έχει χάσει 40 χιλιόμετρα εξαιτίας της υποστήριξης της στην ελληνική θέση. Η Ελλάδα έχει τη λογική, ότι ένα μικρό νησί όπως το Καστελόριζο μπορεί να σταθεί (να έχει υφαλοκρηπίδα) μπροστά στην ενδοχώρα της Τουρκίας και προσπαθεί να υιοθετήσει μία περιοχή 4.000 φορές περισσότερη από τη δικαιοδοσία της. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχει τρόπος ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Τουρκία».

Επίσης μετά τον Μεβλούτ Τσαβούσογου και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έγινε ο τρίτος αξιωματούχος που στρέφεται εναντία στον Εμάνουελ Μακρόν, «έχουμε την πιο δυναμική συμμετοχή στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ μέχρι τώρα. Περιμένουμε την ίδια ευαισθησία με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ οι οποίοι υποστηρίζουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και το PKK (η λέξη που χρησιμοποιεί η Τουρκία για την κουρδική πολιτοφυλακή). Δεν γνωρίζουμε πόσο συνεισφέρει η Γαλλία στο ΝΑΤΟ. Ο πνευματικός θάνατος του ΝΑΤΟ έλαβε χώρα, δίνοντας μία παράλογη εξήγηση. Η Τουρκία προφανώς στη Συρία πολεμάει την τρομοκρατία. Η Τουρκία προσφέρει ασφάλεια στην Ευρώπη. Η ερώτηση που πρέπει να κάνετε στον Μακρόν είναι “τι κάνετε στο Μάλι και σε αρκετές περιοχές της Αφρική; Ποιος είναι σκοπός των επιχειρήσεων χωρίς μία λύση μέσω του ΟΗΕ;»

Πηγή: Reader.gr