Εκπαιδευτικός επέστρεψε μετά από τρία χρόνια ομηρίας στους Ταλιμπάν

Gazzetta team
Εκπαιδευτικός επέστρεψε μετά από τρία χρόνια ομηρίας στους Ταλιμπάν
Το όνομά του είναι Τίμοθι Γουίξ, είναι Αυστραλός εκπαιδευτικός και βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή και έτσι άρχισε η περιπέτειά του.

Ο Γουίξ λοιπόν, κάποια στιγμή αποφάσισε να πάει στο Αφγανιστάν, σε μία διαταραγμένη περιοχή και το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί από τους Ταλιμπάν. Τον κράτησαν λοιπόν για 3 ολόκληρα χρόνια όμηρο και μόλις τώρα μετά την παρέλευση του διαστήματος αυτού, κατόρθωσε να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Όμως ο 50χρονος Γουίξ, δεν ήταν ο μόνος όμηρος των ισλαμιστών, καθώς μαζί του είχε συλληφθεί και ο Αμερικανός επίσης εκπαιδευτικός Κέβιν Κινγκ, 63 ετών, ο οποίος επίσης αφέθηκε ελεύθερος, μετά από συμφωνία που υπήρξε για ανταλλαγή κρατουμένων ένθεν και ένθεν...

taliban_in

Σχολιάζοντας το γεγονός της επιστροφής του Γουίξ, η υπουργός εξωτερικών της Αυστραλίας, Πέιν, έκανε την επιβεβαίωση λέγοντας: «Με μεγάλη μου ικανοποίηση σας λέω ότι ο Τιμ επέστρεψε στην Αυστραλία και τον καλωσορίζω. Ήταν τρία ατέλειωτα χρόνια για τον ίδιο και την οικογένειά του».

Ο λόγος που βρέθηκαν οι δύο άνδρες στο Αφγανιστάν, ήταν για να διδάξουν αγγλικά. Τους συνέλαβαν έξω από το αμερικάνικο Πανεπιστήμιο της πρωτεύουσας Καμπούλ το 2016. Η ανταλλαγή έγινε αυτές τις μέρες, με τρεις αιχμάλωτους Ταλιμπάν που βρίσκονταν στα χέρια των αρχών του Αφγανιστάν. Ένα Αφγανιστάν που με τις ΗΠΑ, έπαιξαν το διαπραγματευτικό ρόλο με τους ισλαμιστές.