Πιλότος επιβατηγού αεροπλάνου έδωσε το τιμόνι σε γυναίκα για να την εντυπωσιάσει και τον ψάχνει η αστυνομία (vid)

Gazzetta team
Πιλότος επιβατηγού αεροπλάνου έδωσε το τιμόνι σε γυναίκα για να την εντυπωσιάσει και τον ψάχνει η αστυνομία (vid)
Ένας πιλότος στη Ρωσία άφησε μια γυναίκα να πιλοτάρει επιβατηγό(!) αεροπλάνο για να την εντυπωσιάσει, μόνο που το βίντεο που τράβηξε ο ίδιος διέρρευσε στο Twitter και τώρα τον ψάχνει η αστυνομία.

Οι προσπάθειες να εντυπωσιάσεις κάποιον δεν οδηγούν, συνήθως, σε προβλήματα με τον νόμο...

Εκτός αν είσαι πιλότος και δώσεις σε μια γυναίκα το αεροπλάνο -λες και είναι αυτοκίνητο- με επιβάτες μέσα, να το... πάει μια βόλτα και εσύ να το παίζεις ιστορία δίπλα της. Και να τραβάς και βίντεο και να το ανεβάζεις και στο Twitter!

Ε, λογικό είναι να τρέχει και να μη φτάνει ο -άγνωστος ακόμη- Ρώσος πιλότος, που έκανε ακριβώς ό,τι προαναφέρθηκε και τώρα τον ψάχνει η αστυνομία.

Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα σε αεροσκάφος της IrAero An-24 στη Yakutia της Ρωσίας τον περασμένο Αύγουστο, σύμφωνα με όσα γράφονται στα social media.

Το μικρό αεροσκάφος πετούσε από το Yakutsk στην Bagatay. Τα αεροσκάφη αυτού του τύπου λειτουργούν από το 1962 και μπορούν να μεταφέρουν περίπου 50 επιβάτες.

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση των ισχυρισμών. Κρίνοντας από την εμφάνιση του πιλοτηρίου, το αεροπλάνο φαίνεται να είναι ένα An-24, αλλά είναι αδύνατο να προσδιοριστεί ο μεταφορέας ή η διαδρομή πτήσης βάσει μόνο του βίντεο.

Η ρωσική αστυνομία ξεκίνησε ήδη έρευνα σχετικά με το περιστατικό, ζητώντας σχέδια πτήσης, λίστες πληρώματος και άλλες πληροφορίες, σε μια προσπάθεια εντοπισμού του πιλότου.

Η IrAero ξεκίνησε επίσης μια εσωτερική έρευνα, αλλά η εταιρεία αμφιβάλλει για το γεγονός ότι το συμβάν έγινε πράγματι σε ένα από τα αεροσκάφη της.

Για την ιστορία, το 1994 ένας Ρώσος πιλότος έδωσε στον γιο του να πετάξει αεροπλάνο Airbus A310. οι ικανότητες πλοήγησης του αγοριού -ή, μάλλον, η έλλειψή τους- οδήγησαν στη συντριβή του, που σκότωσε όλους τους επιβάτες.