Σχολείο στην Ινδία ανάγκασε τους μαθητές να βάλουν κούτες στο κεφάλι τους για να μην αντιγράφουν (pics)

Gazzetta team
Σχολείο στην Ινδία ανάγκασε τους μαθητές να βάλουν κούτες στο κεφάλι τους για να μην αντιγράφουν (pics)
Σάλος από την αδιανόητη πρωτοβουλία σχολείου στην Ινδία να φορέσει... κούτες στα κεφάλια των μαθητών κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, προκειμένου να μην αντιγράφουν!

Ήταν τόσος μεγάλος, δε, ο ντόρος που προκλήθηκε, που οι καθηγητές ζήτησαν άρον άρον συγγνώμη για τις τραγικές εικόνες!

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν στη διάρκεια των εξετάσεων στο μάθημα της Χημείας, στο Bhagat Pre-University College της πόλης Haveri, και σε πρώτη φάση προκάλεσαν γέλιο στο Twitter.

Πολύ γρήγορα, όμως, έγιναν viral και πολλοί ήταν εκείνοι που εξοργίστηκαν και σχολίασαν αρνητικά την αδιανόητη πρακτική, ανάμεσά τους και ο υπουργός Παιδείας της χώρας: «Φέρθηκαν στους φοιτητές λες και είναι ζώα», δήλωσε ο Σουρές Κουμάρ.

Άμεσα, μετά τις αντιδράσεις, ο διευθυντής του σχολείου αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό, εξηγώντας πως το σχολείο εφάρμοσε το μέτρο «σε πειραματική βάση», όταν άκουσε πως η μέθοδος έχει χρησιμοποιηθεί και αλλού, ενώ επέμεινε πως έγινε αποκλειστικά με τη συγκατάθεση των μαθητών, που έφεραν, μάλιστα, ο καθένας το δικό του κουτί!

«Δεν υπήρχε κανενός είδους εξαναγκασμός. Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ότι μερικοί μαθητές δεν φορούν καν κουτί. Κάποιος που το φόρεσε, το έβγαλε μετά από 15 λεπτά, άλλοι μετά από 20 λεπτά και εμείς οι ίδιοι ζητήσαμε από όλους να τα βγάλουν μετά από μια ώρα», τόνισε.