Νέο τέρας του Λοχ Νες; Το πλάσμα που έχει προβληματίσει ειδικούς και διχάζει το ίντερνετ (vid)

Gazzetta team
Νέο τέρας του Λοχ Νες; Το πλάσμα που έχει προβληματίσει ειδικούς και διχάζει το ίντερνετ (vid)
Το πλάσμα αυτό έχει διχάσει τους χρήστες των social media και παράλληλα έχει προβληματίσει τους ειδικούς.

Ένα «τέρας» τύπου Loch Ness εμφανίστηκε στο μεγαλύτερο ποτάμι της Ασίας και έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης από χιλιάδες κόσμου.

Το «τέρας» κολυμπούσε στον ποταμό Yangtze στην πόλη Chizhou της ανατολικής Κίνας την περασμένη εβδομάδα.

Κάποιοι ανέφεραν ότι έμοιαζε με φίδι, άλλοι υποψιάζονταν ότι θα μπορούσε να είναι ένα κομμάτι συντριμμιών και μερικοί λένε ότι μπορεί να είναι και κάτι ψεύτικο.

Ωστόσο αν παρατηρήσει κανείς τα βίντεο, το αντικείμενο, τέρας ή όπως αλλιώς μπορεί να χαρακτηριστεί, κολυμπάει και δεν μοιάζει να είναι ψεύτικο.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Όλοι αναρωτιούνται τι θα μπορούσε να είναι το «πλάσμα». Ένας εμπειρογνώμονας της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) δήλωσε ότι οι πολίτες μπορεί να έχουν εντοπίσει στην πραγματικότητα κάτι πλαστικό.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο ερευνητής CAS, Ding Li, ο οποίος είναι στο Ινστιτούτο Βιολογίας του Chengdu, δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι το λεγόμενο «τέρας του ποταμού» δεν ήταν ούτε ψάρι, ούτε φίδι. Υπολόγισε ότι θα μπορούσε να ήταν ένα πλωτό αντικείμενο, όπως ένα πλαστικό δίχτυ.

Ο Ding σημείωσε ότι παρόλο που φαινόταν να γλιστράει από τη μία πλευρά στην άλλη, δεν κινείται προς τα εμπρός στο ρεύμα.

Οι θεωρίες σχετικά με το πλάσμα που ήταν φίδι απορρίφθηκαν επίσης από τον εμπειρογνώμονα, ο οποίος είπε ότι τα ερπετά δεν θα κολυμπούσαν ποτέ μέσα σε ένα τραχύ ποτάμι.

Οι ντόπιοι ψαράδες δήλωσαν πως το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι μια οθόνη σκίασης, η οποία χρησιμοποιείται σε αγροκτήματα για την προστασία των καλλιεργειών από την υπερβολική έκθεση στο άμεσο ηλιακό φως.

Οι χρήστες των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, ωστόσο, πρόσθεσαν μια ακόμη θεωρία, καθώς ανέφεραν πως μπορεί να είναι κάποια πετρελαιοκηλίδα.