Ζευγάρι λευκών γέννησε Κινεζάκι... λόγω λάθους!

Gazzetta team
Ζευγάρι λευκών γέννησε Κινεζάκι... λόγω λάθους!
Το λάθος αυτό οδήγησε το ζευγάρι στο διαζύγιο.

Ένα λευκό ζευγάρι στις ΗΠΑ, το οποίο πλέον έχει πάρει διαζύγιο, γέννησε ένα μωρό με ασιατικά χαρακτηριστικά.

Το ζευγάρι είχε απευθυνθεί σε μια κλινική γονιμότητας, ώστε να γίνει εξωσωματική γονιμοποίηση. Συγκεκριμένα έδωσαν σπέρμα και ωάριο το Νοέμβριο του 2012 και τον Ιούλιο του 2013, η γυναίκα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Ωστόσο, καθώς το παιδί μεγάλωνε άρχισαν να παρατηρούν ότι ανέπτυξε ασιατικά χαρακτηριστικά, αλλά και μια διαταραχή του αίματος που συνδέεται με την κληρονομιά της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Το παιδί υποβλήθηκε σε εξετάσεις DNA και αποδείχθηκε πως ήταν άλλος ο πατέρας. Προφανώς και στην κλινική εμφύτευσαν λάθος σπερπατοζωάριο. Αυτή η ιστορία έκανε κακό στο ζευγάρι καθώς στη συνέχεια χώρισαν.

Η Kristina Koedderich και ο πρώην σύζυγός της, Drew Wasilewski, έχουν καταθέσει χωριστά αγωγές στο Ανώτατο Δικαστήριο του New Jersey στην περιφέρεια Essex, ισχυριζόμενοι ότι πλήρωσαν $ 500.000 (£ 405.637) στο Ινστιτούτο Αναπαραγωγικής Ιατρικής και Επιστήμης στο Saint Barnabas (IRMS).

Σύμφωνα με την NJ.com, ο κ. Koedderich δήλωσε στην κατάθεσή της: "Έκλαιγα, φώναξα, και την επόμενη μέρα τηλεφώνησα (IRMS) και ρώτησα πώς θα μπορούσε αυτό να είναι δυνατό;

Τον περασμένο μήνα, ο ανώτατος δικαστής Keith Lynott στην κομητεία Essex εξέδωσε εντολή ώστε η κλινική να δώσει τα ονόματα των ανδρών και των γυναικών που χρησιμοποίησαν την κλινική ταυτόχρονα με το ζευγάρι, καθώς και εκείνων που εργάστηκαν εκεί. Ειδικότερα, ζήτησε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιος εποπτεύει τον τεχνικό του εργαστηρίου που πραγματοποίησε τη διαδικασία και όλους τους άνδρες των οποίων το σπέρμα αποψύχθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου.

Ζήτησαν η κλινική να διερευνήσει όλες τις πιθανές γυναίκες που μπορεί να έχουν γεννήσει το παιδί από το σπέρμα του Wasilewski.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Wasilewski είπε στην κατάθεσή του: "Θα ήθελα πάρα πολύ να μάθω ποια γυναίκα γέννησε το παιδί μου και που βρίσκεται. Θα είμαι ένας καλός πατέρας".

Το ζευγάρι ζητά αποζημίωση, ισχυριζόμενος ότι το λάθος ήταν ο καταλύτης για το διαζύγιό τους και ο δικηγόρος του Wasilewski, David Mazie, δήλωσε ότι ο πελάτης του άξιζε να μάθει τι είχε συμβεί με το σπέρμα του.