Τρομερή ανακάλυψη: Βρέθηκε μυστηριώδης σκελετός 6.000 ετών ανάμεσα σε 30 μενίρ! (vid)

Gazzetta team
Τρομερή ανακάλυψη: Βρέθηκε μυστηριώδης σκελετός 6.000 ετών ανάμεσα σε 30 μενίρ! (vid)
Το όλο σκηνικό θυμίζει πάρα πολύ τις περίφημες, τοποθετημένες σε μεγάλες, παράλληλες σειρές και απόλυτα ευθυγραμμισμένες, πέτρες του Καρνάκ, στη Βρετάνη.

Σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ανακάλυψη προχώρησαν Γάλλοι αρχαιολόγοι, καθώς έφεραν στο «φως» έναν μυστηριώδη σκελετό, ανάμεσα σε μια σειρά από μονολιθικές πέτρες, που πιστεύεται ότι χρονολογούνται από το 6.000 π.Χ.!

Ο σκελετός του «ψηλού άνδρα», όπως τον «βάπτισαν» οι αρχαιολόγοι, βρέθηκε στον αυτοκινητόδρομο Α75, κοντά στο Veyre-Monton της κεντρικής Γαλλίας, και μετά την αρχική ανακάλυψη, οι αρχαιολόγοι κάλεσαν ειδικούς εμπειρογνώμονες από το Εθνικό Ινστιτούτο Αρχαιολογικής Έρευνας, προκειμένου να εξερευνήσουν εξονυχιστικά την τοποθεσία.

Μέχρι στιγμής, οι εμπειρογνώμονες και οι αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει, γύρω από τον σκελετό, 30 μενίρ, τα περίφημα πέτρινα μνημεία των προγόνων των Γάλλων, Γαλατών, σε μια έκταση τεσσάρων, περίπου, στρεμμάτων, με τα μενίρ να κυμαίνονται σε ύψος από 1 έως 1,6 μέτρα και να εκτείνονται στα 150 μέτρα!

Οι ειδικοί λένε, εξάλλου, πως για την κατασκευή του εν λόγω ταφικού μνημείου χρησιμοποιήθηκαν 30 τόνοι πέτρας! Ανακαλύφθηκαν, επίσης, πέντε τεράστιες πέτρες τοποθετημένες σε σχήμα πετάλου, σε ένα σκηνικό που θυμίζει πάρα πολύ τις περίφημες, τοποθετημένες σε μεγάλες, παράλληλες σειρές και απόλυτα ευθυγραμμισμένες, πέτρες του Καρνάκ, στη Βρετάνη.

Ο κύκλος που σχηματίζεται, με τον σκελετό να βρίσκεται ακριβώς στο κέντρο του, έχει διάμετρο 15 μέτρων και οι ειδικοί εκτιμούν πως ο «ψηλός άνδρας» θάφτηκε μέσα σε ένα ξύλινο φέρετρο ή κάτι παρόμοιο, που χάθηκε, φυσικά, με το πέρας τόσων πολλών ετών...

Εκτιμάται, δε, ότι μόνο ένας πολύ ισχυρός ηγέτης θα μπορούσε να «παραγγείλει» την κατασκευή αυτού του εντυπωσιακού μνημείου και ότι, πιθανότατα, αρκετές κοινότητες συνεργάστηκαν, προκειμένου να πετύχουν αυτό το κατόρθωμα πραγματικά, της αρχαίας μηχανικής.

Οι έρευνες, φυσικά, θα συνεχιστούν, ώστε να βρεθούν περισσότερα ευρήματα.