Τουρίστες «απελάθηκαν» από τη Βενετία επειδή έφτιαχναν καφέ πάνω σε γέφυρα (pic)

Gazzetta team
Τουρίστες «απελάθηκαν» από τη Βενετία επειδή έφτιαχναν καφέ πάνω σε γέφυρα (pic)
Η αστυνομία στη Βενετία έχει επιβάλει πρόστιμο σε δύο Γερμανούς τουρίστες οι οποίοι πιάστηκαν να φτιάχνουν καφέ στα σκαλιά της γέφυρας του Ριάλτο.

Οι τουρίστες, ηλικίας 32 και 35 ετών, έλαβαν πρόστιμα συνολικού ύψους 950 ευρώ για την προετοιμασία του καφέ, ενώ τους ζητήθηκε επίσης να εγκαταλείψουν την πόλη.

Η Βενετία εισήγαγε νόμο με μια σειρά αδικημάτων για θέματα δημόσιας τάξης - συμπεριλαμβανομένου του πικ-νικ σε ορισμένες περιοχές.

Περίπου 30 εκατομμύρια τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο ενώ εδώ και καιρό οι κάτοικοι έχουν ζητήσει να ρυθμιστεί η μαζική προσέλευση η οποία κάνει πλέον την Βενετία μη βιώσιμη.

Οι τουρίστες από το Βερολίνο, εντοπίστηκαν ενώ ετοίμαζαν τον καφέ τους στην παλαιότερη από τις τέσσερις γέφυρες που υπάρχουν στο Μεγάλο Κανάλι, ενώ η αναφορά έγινε από έναν περαστικό.

Ο δήμαρχος της Βενετίας, Luigi Brugnaro, δήλωσε: «Η Βενετία πρέπει να γίνει σεβαστή και αυτοί οι αγενείς άνθρωποι που έρχονται εδώ και κάνουν ό,τι θέλουν πρέπει να το καταλάβουν. Χάρη στην τοπική αστυνομία, θα επιβληθούν κυρώσεις και θα καταργηθούν».