Οι αρχές του Τενεσί καλούν τους πολίτες να μη ρίχνουν ναρκωτικά στις τουαλέτες γιατί δημιουργούν εξάρτηση... στους αλιγάτορες (pic)

Gazzetta team
Οι αρχές του Τενεσί καλούν τους πολίτες να μη ρίχνουν ναρκωτικά στις τουαλέτες γιατί δημιουργούν εξάρτηση... στους αλιγάτορες (pic)
Οι χρήστες ναρκωτικών που πετούν τις ουσίες στις τουαλέτες, έχουν συμβάλει στην αύξηση της επιθετικότητας άγριων ζώων στις ΗΠΑ, οδηγώντας τις αρχές στην έκδοση προειδοποίησης για τυχόν άυξηση της επιθετικότητας ζώων όπως οι κροκόδειλοι κι οι αλιγάτορες.

Αυξανόμενη ανησυχία έχει προκαλέσει στις αρχές της πολιτείας του Τενεσί η διαπίστωση πως πολλά ποτάμια και υγροβιότοποι της περιοχής έχουν μολυνθεί με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες καταλήγουν στον υδάτινο ορίζοντα μέσω του συστήματος αποχέτευσης, καθώς πολλοί χρήστες ναρκωτικών ουσιών ξεφορτώνονται τα ναρκωτικά στις τουαλέτες κατοικιών και καταστημάτων.

Μάλιστα, σε μελέτες που φέρουν την υπογραφή επιστημόνων τοπικών πανεπιστημίων κι αφορούν στα άγρια ζώα της πολιτείας, παρατηρήθηκε η συγκέντρωση ναρκωτικών ουσιών σε πάπιες και χήνες της περιοχής, οδηγώντας τις αρχές στην έκδοση οδηγιών προς τους κατοίκους, επισημαίνοντας τους κινδύνους που ελοχεύουν για την πανίδα του Τενεσί.

Άλλωστε, πριν λίγους μήνες, αντίστοιχη έρευνα στην πολιτεία της Φλόριντα κατέδειξε πως αλιγάτορες και κροκόδειλοι που ζουν κατά χιλιάδες στους βάλτους και τα ποτάμια των Everglades γίνονται συστηματικά αποδέκτες ναρκωτικών ουσιών, οι οποίες καταλήγουν στο νερό επειδή οι κάτοχοί τους τα πετούν σε δυσπρόσιτα σημεία ώστε να αποφύγουν την σύλληψη από την αστυνομία.

Tέλος, λίγες μόνο εβδομάδες πριν, στα μέσα Ιουνίου, η είδηση πως ένας άντρας τάιζε σε καθημερινή βάση crystal meth τον σκίουρό του έκανε τον γύρο του διαδικτύου, με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή στους πολίτες, καθώς οι επιπτώσεις των ναρκωτικών ουσιών στην υγεία και την συμπεριφορά των άγριων ζώων μπορεί να γίνουν ανεξέλεγκτες, αυξάνοντας κατά πολύ την επιθετικότητά τους.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk