Ηλεκτρολόγος ήρωας σώζει την τελευταία στιγμή σκύλο από σίγουρο πνιγμό (vid)

Gazzetta team
Ηλεκτρολόγος ήρωας σώζει την τελευταία στιγμή σκύλο από σίγουρο πνιγμό (vid)
Τον τίτλο του «ήρωα της ημέρας» κέρδισε επάξια ένας ηλεκτρολόγος από το Σόμερσετ της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος κατάφερε χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά του να σώσει το δίχρονο κατοικίδιό του από βέβαιο θάνατο.

Ο πρώην ναυαγοσώστης και νυν εργαζόμενος ως ηλεκτρολόγος Τζόσουα Άσπεϊ βρισκόταν μέσα στο σπίτι του μαζί με τα τρία σκυλάκια του, όταν ένα από αυτά παραλίγο να πνιγεί από ένα κομμάτι τυρί που έτρωγε εκείνη τη στιγμή.

Ο 22χρονος άντρας χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο άρχισε να εφαρμόζει στο μικρό τζακ-ράσελ τις τεχνικές ανάνηψης που έμαθε κατά τη θητεία του ως ναυαγοσώστης, καταφέρνοντας με καίρια χτυπήματα στην ράχη του σκύλου, να βγάλει το κομμάτι του φαγητού από τον οισοφάγο του και να του επιτρέψει να ανασάνει, καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα έπαιρναν δραματική τροπή.

Το βίντεο που κατέγραψε τις στιγμές αναρτήθηκε στα social media με τον 22χρονο άντρα να δέχεται τα θερμά συγχαρητήρια των χρηστών του διαδικτύου, με τον ίδιο να υποστηρίζει πως η εκπαίδευσή τους ως ναυαγοσώστης ήταν κομβική στη σωτηρία του σκύλου.