Μία γυναίκα 102 ετών είναι βασική ύποπτη για δολοφονία σε οίκο ευγηρίας

Gazzetta team
Μία γυναίκα 102 ετών είναι βασική ύποπτη για δολοφονία σε οίκο ευγηρίας
Έρευνα για δολοφονία σε οίκο ευγηρίας με βασική ύποπτη μια γυναίκα 102 ετών.

Οι εισαγγελικές αρχές ξεκίνησαν έρευνα για τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης γυναίκας μέσα σε οίκο ευγηρίας, για την οποία θεωρείται ύποπτη μια συγκάτοικός της, ηλικίας... 102 ετών.

Το περασμένο Σάββατο, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, μια υπάλληλος του γηροκομείου, στο Σεζί-σιρ-Μαρν, στα βορειοανατολικά του Παρισιού, βρήκε νεκρή την 92χρονη τρόφιμο στο κρεβάτι της. Το πρόσωπο της άτυχης ηλικιωμένης ήταν πρησμένο και από τη νεκροτομή που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε ασφυξία λόγω στραγγαλισμού και σε χτυπήματα στο κεφάλι, όπως ανέφερε ο εισαγγελέας της πόλης Σουασόν, Φρεντερίκ Τρεν.

Η υπεραιωνόβια που ζούσε στο διπλανό δωμάτιο ήταν πολύ ταραγμένη και σε κατάσταση σύγχυσης και είπε στην υπάλληλο ότι «σκότωσε κάποιον». Μεταφέρθηκε αρχικά σε νοσοκομείο και, αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις, κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί σε ψυχιατρική κλινική.

Λόγω της κατάστασής της, η ύποπτη δεν έχει καταθέσει ακόμη στους εισαγγελείς, ωστόσο οι έρευνες προς το παρόν συνεχίζονται. Όπως είπε ο Τρεν, από την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη θα καθοριστεί «αν αυτή η κυρία θεωρείται ποινικά μη υπεύθυνη» για τον θάνατο της συγκατοίκου της.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ