Τραγωδία στη Μόσχα: Επιβάτες της business class εγκλώβισαν εκείνους της οικονομικής θέσης λόγω των αποσκευών τους (vid)

Gazzetta team
Τραγωδία στη Μόσχα: Επιβάτες της business class εγκλώβισαν εκείνους της οικονομικής θέσης λόγω των αποσκευών τους (vid)
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο αεροσκάφος οδήγησε στον θάνατο 41 από τους 78 επιβαίνοντες της πτήσης, ενώ οι εικόνες από το διεθνές αεροδρόμιο της ρωσικής πρωτεύουσας κόβουν την ανάσα.

Μερικές πολύ σοβαρές καταγγελίες σχετικά με το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας φέρνει στο φως η γερμανική εφημερίδα Bild, η οποία σε εκτενές ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι επιβάτες της οικονομικής θέσης που επέβαιναν στο πίσω μέρος του μοιραίου αεροσκάφους της Aeroflot εμποδίστηκαν από άλλους επιβάτες της business class στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Υπενθυμίζεται πως στο αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 73 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 41, με πολλούς από τους τραυματίες να δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το ρεπορτάζ του γερμανικού μέσου ενημέρωσης, οι 12 επιβάτες που βρίσκονταν στο μπροστινό μέρος του αεροσκάφους, σπατάλησαν πολύτιμα δευτερόλεπτα προσπαθώντας να κατέβουν από το αεροσκάφος με τις αποσκευές τους, μπλοκάροντας με αυτόν τον τρόπο τη μοναδική διέξοδο για τους σχεδόν 70 επιβαίνοντες της οικονομικής θέσης, πολλοί εκ των οποίων βρήκαν τραγικό θάνατο, καθώς εγκλωβίστηκαν στους στενούς χώρους του Soukhoi Superjet 100.

Τις πληροφορίες αυτές μετέδωσε αρχικά το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο "24tv", ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν σχολίασαν τα δημοσιεύματα, τονίζοντας ότι οι συνθήκες της τραγωδίας παραμένουν υπό διερεύνηση.

Τέλος, ως επικρατέστερη εκδοχή για το δυστύχημα παραμένει το γεγονός ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από κεραυνό, λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του κι ενώ κατευθυνόταν προς την πόλη Μουρμάνσκ.