Εθελοντές βρήκαν κουτάκι αναψυκτικού από το 1988 που ξεβράστηκε στις ακτές της Σκωτίας (pics)

Gazzetta team
Εθελοντές βρήκαν κουτάκι αναψυκτικού από το 1988 που ξεβράστηκε στις ακτές της Σκωτίας (pics)
Μία έκπληξη ηλικίας 31 ετών περίμενε τους Σκοτσέζους εθελοντές που βρέθηκαν στην παραλία Κράμοντ κοντά στο Εδιμβούργο, στα πλαίσια καθαρισμού της ακτής από σκουπίδια και πλαστικά.

Πιο συγκεκριμένα, οι δεκάδες εθελοντές εντόπισαν μεταξύ των περίπου 400 συσκευασιών που περισυνέλεξαν από την παραλία κι ένα κουτάκι αναψυκτικού, το οποίο πιθανότατα περιπλανιέται στους ωκεανούς της Γης από το μακρινό 1988, σχεδόν 31 χρόνια πριν.

Κι αυτό διότι ακόμα πάνω του φαίνεται το γεγονός το οποίο και διαφήμιζε, το οποίο και δεν είναι άλλο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Εκπρόσωποι της οικολογικής οργάνωσης που έφερε σε πέρας τον καθαρισμό της ακτής εξέφρασαν την θλίψη τους για την ανακάλυψή τους, αναφέροντας πως «ελπίζουν οι μελλοντικοί εθελοντές να μην χρειαστεί να μαζεύουν τα δικά μας σκουπίδια σε 30 χρόνια από τώρα».

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί πως μόνο στη συγκεκριμένη δράση στην παραλία Κράμοντ, οι εθελοντές μάζεψαν σχεδόν 100 κιλά σκουπιδιών κι απορριμμάτων κάθε είδους.

Πληροφορίες: dailymail.co.uk