Έδωσε μάχη με κόμπρα που είχε «οχυρωθεί» στην τουαλέτα κι έφτυνε δηλητήριο στα μάτια του (vid)

Gazzetta team
Έδωσε μάχη με κόμπρα που είχε «οχυρωθεί» στην τουαλέτα κι έφτυνε δηλητήριο στα μάτια του (vid)
Δραματικές στιγμές έζησε μία μητέρα από τη Νότιο Αφρική, όταν εντόπισε μία μεγάλη δηλητηριώδη κόμπρα μέσα στην τουαλέτα του τροχόσπιτού της.

Η γυναίκα, ειδοποιημένη από τις πανικόβλητες κραυγές της εξάχρονης κόρης της που είχε πάει στην τουαλέτα. έτρεξε μέσα στο μπάνιο, όπου διαπίστωσε ότι το ερπετό βρισκόταν μέσα στην λεκάνη της τουαλέτας, χωρίς να δείχνει καμία διάθεση να φύγει από το σημείο.

Αμέσως, ειδοποίησε τον σύζυγό της, ο οποίος με όπλο μία σκούπα προσπαθούσε να διώξει το φίδι από την τουαλέτα, εκείνο όμως όχι μόνο δεν τράπηκε σε φυγή, αλλά άρχισε κιόλας να φτύνει το δηλητήριό του, με στόχο τα μάτια του πατέρα.

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη τακτική αποτελεί το κρυφό όπλο των τρομακτικών ερπετών της περιοχής, καθώς έχει τη δυνατότητα να φτύσει το τοξικό του δηλητήριο σε απόσταση ως και τριών μέτρων, επιδιώκοντας την τύφλωση του εχθρού του.

Το περιστατικό σημειώθηκε στην βορειοδυτική επαρχία της Νοτίου Αφρικής, κοντά στα σύνορα με τη Μοζαμβίκη, όπου διαβιούν οι αφρικανικές κόμπρες, οι οποίες μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος ακόμα και τα δυόμιση μέτρα, ενώ καταγράφηκε καρέ καρέ από κινητό τηλέφωνο.

Tέλος, αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο είδος κόμπρας θεωρείται από τα πιο επικίνδυνα σε ολόκληρη την Αφρική και θεωρείται υπεύθυνο για περίπου 100 θανάτους κάθε χρόνο σε Μοζαμβίκη και Νότιο Αφρική.

Πηγή: dailymail.co.uk