Λαθροθήρας κατασπαράχθηκε από αγέλη λιονταριών ενώ λίγο πριν είχε σκοτώσει τρεις οικογένειες μπαμπουίνων (pics)

Gazzetta team
Λαθροθήρας κατασπαράχθηκε από αγέλη λιονταριών ενώ λίγο πριν είχε σκοτώσει τρεις οικογένειες μπαμπουίνων (pics)
Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν οι φύλακες πάρκου άγριας ζωής στη Νότιο Αφρική, ανακαλύπτοντας τα απομεινάρια της σορού ενός λαθροθήρα, ο οποίος κι είχε κατακρεουργηθεί από μία αγέλη λιονταριών.

Οι φύλακες του πάρκου άγριας ζωής Κρούγκερ, το οποίο φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς λιονταριών σε ολόκληρη την Αφρική, άκουσαν τις αγωνιώδεις κραυγές του πανικόβλητου άντρα, όμως πριν καταφέρουν να φτάσουν στο σημείο, ο κυνηγός είχε κατασπαραχθεί σε μεγάλο ποσοστό από τα επιβλητικά αιλουροειδή.

Αρχικά, οι φύλακες θεώρησαν ότι πρόκειται για έναν από τους οδηγούς φορτηγών κοντινού ιδιωτικού ράντσου, όμως όταν ανακάλυψαν ένα πολεμικό τουφέκι, οι υποψίες τους στράφηκαν αμέσως στη δράση των λαθροκυνηγών, που στήνουν ενέδρες στην περιοχή, με στόχο να πάρουν ως τρόπαιο, το κουφάρι όποιου λιονταριού βρεθεί στο δρόμο του.

Λίγη ώρα αργότερα, κι αφού διαπιστώθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού ράντσου ήταν σώοι και αβλαβείς, οι φύλακες του πάρκου άρχισαν τις έρευνες για την ανάσυρση της σορού του άντρα, όμως διαπίστωσαν με μεγάλη έκπληξη και θλίψη ότι στην ευρύτερη περιοχή δεκάδες πτώματα μπαμπουίνων ήταν διασκορπισμένα, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο, όπως αυτό που είχαν εντοπίσει λίγη ώρα νωρίτερα.

Μετά και την ανακάλυψη των σορών σχεδόν τριών διαφορετικών οικογενειών μπαμπουίνων, οι φύλακες του πάρκου Κρούγκερ μπόρεσαν να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι δράστης των δολοφονιών των μπαμπουίνων ήταν ο άντρας που είχε κατακρεουργηθεί από τα λιοντάρια, ο οποίος και προσπάθησε να δελεάσει τα αιλουροειδή με τα πτώματα των μπαμπουίνων ώστε να μπορέσει να τα εκτελέσει πιο εύκολα την ώρα που τρέφονταν.

Τελικά, το σχέδιο του λαθροθήρα πήγε στράφι, καθώς τα λιοντάρια, προφανώς, αντιλήφθηκαν την παρουσία του λαθροκυνηγού, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι σίγουρα δεν πρόκειται για ντόπιο.

Tέλος, να σημειωθεί πως ο πληθυσμός των λιονταριών που ζουν ακόμη ελεύθερα στην άγρια φύση υπολογίζονται σε 30.000 άτομα, πολλά από αυτά όμως γίνονται στόχος εκατοντάδων λαθροθήρων, οι οποίοι απειλούν με εξαφάνιση τα επιβλητικότερα ζώα της αφρικανικής ηπείρου.

Πληροφορίες: natureismetal.com