Ένας 18χρονος διώκεται επειδή αναμετέδωσε το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία

Gazzetta team
Ένας 18χρονος διώκεται επειδή αναμετέδωσε το μακελειό στη Ν. Ζηλανδία
Κατηγορίες απήγγειλε σήμερα δικαστήριο της Κράιστσερτς στη Νέα Ζηλανδία σε έναν 18χρονο επειδή αναμετέδωσε το βίντεο που μετέδιδε απευθείας ο δράστης του μακελειού της Παρασκευής σε δύο τεμένη της πόλης, όπου σκότωσε 50 πιστούς.

Η δικαιοσύνη δεν έδωσε άδεια για τη δημοσιοποίηση του ονόματος του 18χρονου στον οποίο απαγγέλθηκαν επίσης κατηγορίες επειδή δημοσίευσε στο Διαδίκτυο φωτογραφία του τεμένους Αλ Νουρ της Κράιστσερτς με την αναφορά "στόχος επετεύχθη" και για υποκίνηση της βίας. Για κάθε κατηγορία από αυτές μπορεί να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης 14 ετών.

Ο δικαστής αρνήθηκε να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση ο νεαρός άνδρας, ο οποίος θα παραμείνει υπό κράτηση ως την επόμενη φορά που θα παρουσιαστεί στο δικαστήριο στις 8 Απριλίου.

Την Παρασκευή ο Μπρέντον Τάραντ σκότωσε 50 ανθρώπους στο τέμενος Αλ Νούρ και στο τέμενος Λίνγουντ.

Οι δικαστικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση του νεαρού στον οποίο απαγγέλθηκαν σήμερα κατηγορίες διευκρίνισαν ότι προς το παρόν αυτός δεν είναι ύποπτος για άμεση εμπλοκή στους φόνους.

Ο δικαστής Στίβεν Ο Ντρίσκολ σημείωσε παράλληλα ότι οι λεπτομέρειες των διώξεων εναντίον του 18χρονου καλύπτονται από απαγόρευση της δημοσιοποίησής τους από τα μέσα ενημέρωσης.