Πετρελαϊκή εταιρεία θα φυτέψει στην Αφρική εκατομμύρια δέντρα σε έκταση 81.000 τετρ. χιλιομέτρων (pics)

Gazzetta team
Πετρελαϊκή εταιρεία θα φυτέψει στην Αφρική εκατομμύρια δέντρα σε έκταση 81.000 τετρ. χιλιομέτρων (pics)
Στην αναδάσωση μίας έκτασης συνολικού εμβαδού 81.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Αφρική θα προχωρήσει ο ιταλικός πετρελαϊκός κολοσσός, Eni.

H ιταλική πετρελαϊκή εταιρεία Eni ανακοίνωσε την απόφασή της να ξεκινήσει μία προσπάθεια αναδάσωσης και δενδροφύτευσης μίας τεράστιας έκτασης στην αφρικανική ήπειρο, σε μία απόπειρα μείωσης του όγκου των ρύπων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα του πλανήτη.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, διευθύνων σύμβουλος του πετρελαϊκού κολοσσού, ο οποίος και ανέφερε σε εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης πως η συνολική έκταση που θα καλύψει η δενδροφύτευση θα είναι σχεδόν 81.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, δηλαδή μία έκταση όσο ολόκληρη η Τυνησία ή το 25% της Ιταλίας.

Οι στοχευμένες δράσεις θα λάβουν χώρα στα αφρικανικά κράτη της Γκάνας, της Ζιμπάμπουε και της Μοζαμβίκης, με τους ιθύνοντες του προγράμματος να αναφέρουν πως η παρούσα κατάσταση δεν αφήνει χρόνο για καθυστερήσεις και χρονοτριβές, ευελπιστώντας παράλληλα πως η αποκατάσταση των δασών του πλανήτη, ίσως να συμβάλει στην αντιμετώπιση της οικολογικές καταστροφής που συντελείται σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Αποτέλεσμα εικόνας για africa deforestation

Αποτέλεσμα εικόνας για eni will plant trees in africa

Να σημειωθεί, πως το τελευταίο χρονικό διάστημα, πολλές αντίστοιχες πρωτοβουλίες έχουν δει το φως της δημοσιότητας, γεγονός που ερμηνεύεται από πολλούς, ως το αποτέλεσμα των πιέσεων από τους πολίτες προς κυβερνήσεις κι επιχειρηματικούς ομίλους για την πύκνωση των δράσεων προς όφελος του περιβάλλοντος.

Πληροφορίες: Financial Times