Ο ένοπλος που σκότωσε 5 συναδέλφους του σε εργοστάσιο στο Ιλινόι είχε μόλις απολυθεί

Gazzetta team
Ο ένοπλος που σκότωσε 5 συναδέλφους του σε εργοστάσιο στο Ιλινόι είχε μόλις απολυθεί
Ο ένοπλος που σκότωσε πέντε συναδέλφους του σε ένα εργοστάσιο στο Ιλινόι χθες είχε μόλις απολυθεί κι ο διευθυντής της μονάδας με έναν υπάλληλο του τμήματος προσωπικού βρίσκονται μεταξύ των θυμάτων του, έγινε σήμερα γνωστό από τις αρχές.

Ο 45χρονος Γκάρι Μάρτιν είχε μαζί του ένα περίστροφο, προτού δώσει το παρόν σε μια συνάντηση όπου του ανακοινώθηκε η απόλυσή του, είπε η αστυνομική διευθύντρια της Ορόρα Κρίστεν Ζίμαν, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενους, που σκοτώθηκαν στο εργοστάσιο της εταιρείας Henry Pratt, βρίσκονταν στο δωμάτιο, όπου ανακοινώθηκε η απόλυση του Μάρτιν, σύμφωνα με την αξιωματικό. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά, προτού ο δράστης πέσει νεκρός σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών με τις αρχές.

Ο Μάρτιν είχε αγοράσει το όπλο, ένα περίστροφο Smith & Wesson με λέιζερ, το 2014, προτού οι αρχές συνειδητοποιήσουν ότι είχε καταδικαστεί για κακούργημα το 1994, επισήμανε η Ζίμαν.

«Το γεγονός είναι ότι ένας δυσαρεστημένος άνθρωπος εισέβαλε, έχοντας πρόσβαση σε ένα όπλο, που δεν θα έπρεπε να έχει» ανέφερε η αξιωματικός.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ερευνητές προσπαθούν να καταλάβουν γιατί ο Μαρτίν δεν υποχρεώθηκε να παραδώσει το όπλο του πριν από τους πυροβολισμούς.

Το περιστατικό σημειώθηκε μία ημέρα μετά τη συμπλήρωση ενός έτους από το μακελειό με τους 17 νεκρούς στο Λύκειο του Πάρκλαντ, στη Φλόριντα.