Συγκλονίζει ο μαθητής «λυκάνθρωπος»: Τον απειλούν αλλά δηλώνει αποφασισμένος να σπουδάσει

Gazzetta team
Συγκλονίζει ο μαθητής «λυκάνθρωπος»: Τον απειλούν αλλά δηλώνει αποφασισμένος να σπουδάσει
Μία εξαιρετικά σπάνια πάθηση έχει καταστήσει την ζωή ενός 13χρονου μαθητή από την Ινδία σε «επίγεια κόλαση», καθώς η έντονη τριχοφυΐα του μικρού Λαλίτ Πατιντάρ γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση αντικείμενο σχολιασμού και προσβολών εναντίον του.

Ο 13χρονος Λαλίτ γεννήθηκε με μία εξαιρετικά σπάνια εκφυλιστική νόσο, που ονομάζεται το σύνδρομο του λυκανθρώπου κι έχει σαν αποτέλεσμα ολόκληρο το σώμα του να είναι καλυμμένο από τρίχες, ενώ παρόμοια είναι κι η εικόνα που παρουσιάζει το πρόσωπό του.

Ο μαθητής που διαμένει στο κρατίδιο Ουτάρ Πραντές της ασιατικής χώρας, παρά την σπάνια ασθένειά του, επιθυμεί να πηγαίνει στο σχολείο του, παρά τις παραινέσεις αρκετών συγγενών του για το αντίθετο, καθώς τα σχόλια αρκετών περαστικών του για το παρουσιαστικό του έχουν γίνει ρουτίνα.

Ο ίδιος ο Λαλίτ αναφέρει ότι πολλές φορές έχει πέσει θύμα λεκτικής και σωματικής βίας κυρίως σε χώρους εκτός σχολείου, καθώς οι συμμαθητές του εμφανίζονται αρκετά δεκτικοί με τον συμμαθητή τους, θεωρώντας τον ξεχωριστό και πολύ καλό χαρακτήρα.

Η κατάσταση διαφοροποιείται αρκετά, όμως, κατά τη διάρκεια των άλλων δραστηριοτήτων του 13χρονου, καθώς σε μερικές περιπτώσεις άγνωστοι περαστικοί τον βρίζουν, του πετούν πέτρες και τον αποκαλούν «διάβολο».

Οι γονείς του Λαλίτ υποστηρίζουν πως έχουν απευθυνθεί σε δεκάδες γιατρούς σε ολόκληρη τη χώρα για την θεραπεία του παιδιού της, ωστόσο οι απαντήσεις που έλαβαν μόνο ενθαρρυντικές δεν ήταν, καθώς καμία θεραπεία δεν είναι γνωστή για την συγκεκριμένη σπάνια πάθηση.

Πάντως, ο μικρός Λαλίτ δεν φαίνεται να πτοείται από τα σχόλια του κόσμου εναντίον του, δηλώνοντας αποφασισμένος να τελειώσει το σχολείο και να σπουδάσει, για να ανταποδώσει στην οικογένειά του όσα του προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια.