Δημοσκόπηση Pusle: Δύο στους τρεις κατά των Πρεσπών, στο +10,5 η Νέα Δημοκρατία

Gazzetta team
Δημοσκόπηση Pusle: Δύο στους τρεις κατά των Πρεσπών, στο +10,5 η Νέα Δημοκρατία
Δημοσκόπηση για λογαριασμό του ΣΚΑΪ δείχνει τη Νέα Δημοκρατία στο +10,5, ενώ δύο στους τρεις πολίτες είναι κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στις 10,5 μονάδες παραμένει το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την νεότερη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Την ίδια ώρα, αρνητική άποψη για την Συμφωνία των Πρεσπών έχουν σχεδόν δύο στους τρεις πολίτες.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ συγκεντρώνει το 33% και ο ΣΥΡΙΖΑ το 22,5%. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή στο 8% και ακολουθούν η το Κίνημα Αλλαγής με 6,5% και το ΚΚΕ με 5,5%.

Σε επίπεδα πολύ κάτω του 3% κινούνται τα ποσοστά για το Ποτάμι (1%), τους ΑΝΕΛ (1%), την Ένωση Κεντρώων (2%), την Λαϊκή Ενότητα (1%) και την Πλεύση Ελευθερίας (1%).

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής: ΝΔ 31%, ΣΥΡΙΖΑ 21,5%, ΧΑ 7,5%, ΚΙΝΑΛ 6% και ΚΚΕ 5%.

Η ΝΔ διατηρεί καθαρό πλεονέκτημα 37 μονάδων στην παράσταση νίκης, καθώς το 59% προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

Παράλληλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει αμετάβλητο προβάδισμα 11 μονάδων στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία.

Το 30% απάντησε πως θεωρεί αρκετά πιθανό έως βέβαιο το ενδεχόμενο άμεσης προσφυγής σε πρόωρες κάλπες, ενώ το 39% το χαρακτήρισε λίγο έως πολύ απίθανο. Ένα 19% έκανε λόγο για «μέτρια» πιθανότητα.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, το 62% των πολιτών δήλωσε πως με βάση τα όσα γνωρίζει ή έχει ακούσει θεωρεί την συμφωνία «μάλλον κακή» ή «σίγουρα κακή», ενώ θετική γνώμη διατύπωσε το 27%.

Ακόμα και στους κόλπους των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, όπου οι περισσότεροι στηρίζουν την συμφωνία, η «θετική» πλειοψηφία είναι σχεδόν οριακή (53%).

Πηγή: reader.gr