Δεκαεννιάχρονη καθυστέρησε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει τον γιο της και πέθαναν με λίγες μέρες διαφορά (pics)

Gazzetta team
Δεκαεννιάχρονη καθυστέρησε τις χημειοθεραπείες για να γεννήσει τον γιο της και πέθαναν με λίγες μέρες διαφορά (pics)
Συντετριμμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη της Αυστραλίας τον τραγικό επίλογο μίας ιστορίας, που για καιρό αποτελούσε φάρο ελπίδας και θέλησης.

Η 19χρονη Μπριάνα Ρόουλινγκς άφησε πριν από λίγες ημέρες την τελευταία της πνοή, νικημένη από μία εξαιρετικά επιθετική και σπάνια μορφή λευχαιμίας, καθώς η ίδια είχε επιλέξει να καθυστερήσει τις χημειοθεραπείες που ίσως να της έσωζαν τη ζωή, για να διασφαλίσει ότι το έμβρυο που κυοφορούσε θα είχε περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, τον περασμένο Απρίλιο η οικογένεια της Μπριάνα έπλεε σε πελάγη ευτυχίας, καθώς μόλις της είχε ανακοινωθεί ότι ήταν έγκυος στο πρώτο της παιδί. Όλα, όμως, άλλαξαν ριζικά λίγες εβδομάδες αργότερα, όταν οιι γιατροί προβληματίστηκαν από μερικές εξετάσεις της 19χρονης.

Το πόρισμα δεν άργησε να βγει κι ήταν πέρα για πέρα δραματικό, καθώς η άτυχη γυναίκα είχε προσβληθεί από μία εξαιρετικά επιθετική μορφή λευχαιμίας, με τους γιατρούς να της συνιστούν να αποβάλει και να ξεκινήσει άμεσα τις απαραίτητες χημειοθεραπείες.

Η Μπριάνα, όμως, μαζί με την σύμφωνη γνώμη του συζύγου της είχε διαφορετική γνώμη, μη αποδεχόμενη να «θυσιάσει» το αγέννητο μωρό της για την προσωπική της επιβίωση.

Η Μπριάνα αφού αρνήθηκε τις θεραπείες συνέχισε κανονικά την ζωή της, όμως διάφορες επιπλοκές στην εγκυμοσύνη έκαναν αναγκαία την πρόωρη γέννηση του μικρού Κάιντεν, μόλις στην 26η εβδομάδα της κύησης, ενώ αμέσως μετά η 19χρονη μαχήτρια ξεκίνησε εντατικές χημειοθεραπείες κι ακτινοθεραπείες.

Τα πράγμτα όμως δεν εξελίχθηκαν κατ' ευχήν... Ο μικρός Kάιντεν δεν άντεξε παρά τις εντατικές φροντίδες των γιατρών κι άφησε την τελευταία του πνοή μόλις 12 ημέρες μετά την γέννησή του, ενώ η Μπριάνα νικήθηκε από την επάρατο νόσο λίγες ημέρες αργότερα, βυθίζοντας στην θλίψη ολόκληρη την χώρα, που παρακολουθούσε μέσω των social media το σύγχρονο δράμα της οικογένειας.