Οι Εργατικοί ζητούν νέο δημοψήφισμα για το Brexit

Gazzetta team
Οι Εργατικοί ζητούν νέο δημοψήφισμα για το Brexit
Οι αντιπολιτευόμενοι Εργατικοί θεωρούν ότι μοναδική εναλλακτική επιλογή για το μέλλον της Βρετανίας είναι η διεξαγωγή νέου δημοψηφίσματος σχετικά με το Brexit.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πραγματοποιήσει σήμερα τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς της κυβέρνησής της για να συζητήσουν για το Brexit, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Η Μέι επιστρέφει αύριο στο κοινοβούλιο για να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στη διαδικασία της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ μετά την καταψήφιση της συμφωνίας της από το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.

Εργατικοί: Μόνη επιλογή το δεύτερο δημοψήφισμα

Oι μοναδικές επιλογές της Βρετανίας είναι ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit ή η σύναψη μιας στενής οικονομικής σχέσης με την ΕΕ, ανακοίνωσε σήμερα το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης, οι Εργατικοί.

Ο Κέιρ Στάρμερ, ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, δήλωσε στο BBC ότι θα δεχόταν την επέκταση του Άρθρου 50 αν αυτό σήμαινε ότι η Βρετανία θα απέφευγε να αποχωρήσει από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι επιστρέφει αύριο στο κοινοβούλιο για να ανακοινώσει τα επόμενα βήματα στη διαδικασία της αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ μετά την καταψήφιση της συμφωνίας της από το κοινοβούλιο την περασμένη εβδομάδα.