Ταλαιπωρία χωρίς τέλος στο Γκάτγουικ: Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο

Gazzetta team
Ταλαιπωρία χωρίς τέλος στο Γκάτγουικ: Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο
Συνεχίζονται και σήμερα τα προβλήματα στο λονδρέζικο αεροδρόμιο, με πτήσεις drone να σημαίνουν συναγερμό στις βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του αεροδρομίου Gatwick στο Λονδίνο, το οποίο έκλεισε και πάλι καθώς γύρω στις 19:10 το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας), υπήρξαν αναφορές για drone που πετούσε πάνω από τον διάδρομο αποπροσγειώσεων.

Ένας εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε: «Πληροφορηθήκαμε τις αναφορές για θέαση drone. Όσο εξετάζουμε το ζήτημα, πήραμε προφυλάξεις με αναστολή των πτήσεων».

Οι Αρχές δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες πληροφορίες.

Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας, παρέμεινε κλειστό από το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο drones εντοπίστηκαν να πετούν στην περιοχή.

Οι πτήσεις διεκόπησαν για έξι ώρες, από τις 9 το βράδυ, το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά για περίπου 45 λεπτά, αλλά αναγκάστηκε να διακόψει ξανά στις 3:45 μετά τα μεσάνυχτα, (τοπική ώρα).

Λίγο πριν από τις 10 το πρωί της Πέμπτης, το αεροδρόμιο του Gatwick πόσταρε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter πως οι πτήσεις παραμένουν καθηλωμένες, ενημερώνοντας τους επιβάτες να μην ξεκινούν για τον αερολιμένα, προτού ενημερωθούν αναφορικά με την πτήση τους από τις αεροπορικές εταιρείες.

Το τελευταίο drone εθεάθη γύρω στις 14:15 το μεσημέρι (τοπική ώρα) και το αεροδρόμιο επαναλειτούργησε με πολλά προβλήματα και τεράστιες καθυστερήσεις στις αναχωρήσεις και τις αφίξεις το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: reader.gr