Ντροπιαστικές εικόνες σε ζωολογικό πάρκο: Τραυματισμένα άγρια ζώα λιμοκτονούν χωρίς φροντίδα (pics & vid)

Gazzetta team
Ντροπιαστικές εικόνες σε ζωολογικό πάρκο: Τραυματισμένα άγρια ζώα λιμοκτονούν χωρίς φροντίδα (pics & vid)
Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που είδαν το φως της δημοσιότητας μετά από έφοδο της αλβανικής αστυνομίας σε ζωολογικό πάρκο στην περιοχή του Φίερι στην γειτονική Αλβανία.

Δεκάδες υποσιτισμένα και τραυματισμένα άγρια ζώα εντοπίστηκαν εντός των χώρων του πάρκου, με τις αλβανικές αρχές να συλλαμβάνουν τον ιδιοκτήτη του και να λαμβάνουν μέτρα για την μελλοντική φροντίδα και περίθαλψη τους.

Αστυνομικές δυνάμεις που εισέβαλαν στους χώρους του πάρκου αντίκρισαν ένα αποτρόπαιο θέαμα, καθώς ένα αρσενικό λιοντάρι βρισκόταν στα πρόθυρα του θανάτου, όντας εξαιρετικά υποσιτισμένο, ενώ ένα μεγάλο τραύμα στο αριστερό του μάτι μαρτυρά την κακομεταχείριση που υπέστη ο «βασιλιάς της ζούγκλας».

Στον ίδιο χώρο εντοπίστηκαν αρκούδες, μαϊμούδες, λύκοι, ελάφια και ζέβρες, τα οποία έφεραν πάνω τους τα σημάδια της αδιαφορίας των υπευθύνων του πάρκου, το οποίο είχε δημιουργηθεί πριν από αρκετά χρόνια από έναν εύπορο ντόπιο.

Κλεισμένα σε στενά κλουβιά γεμάτα ακαθαρσίες και σκουπίδια, χωρίς τροφή και καθαρό νερό, τα ζώα παρέμεναν επί χρόνια αφρόντιστα, μέχρι που οι καταγγελίες για τον ζωολογικό κήπο κολαστήριο ευαισθητοποίησαν φιλόζωους πολίτες, που άρχισαν σταδιακά να φέρνουν στο φως όσα διαδραματίζονταν εντός των χώρων του πάρκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες εναντίον των υπευθύνων αλλά και του ιδιοκτήτη του χώρου, ενώ τα ζώα μεταφέρθηκαν σε κτηνιατρεία ώστε να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα, πριν αρχίσουν οι διαδικασίες για την εύρεση του επόμενου σπιτιού τους.