Αποσύρθηκε μία από τις έξι καταγγελίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Gazzetta team
Αποσύρθηκε μία από τις έξι καταγγελίες εναντίον του Χάρβεϊ Γουάινστιν
Μια μικρή νίκη θεωρείται ότι πέτυχε ο Χάρβεϊ Γουάινσταϊν καθώς δικαστήριο της Νέας Υόρκης ακύρωση μία από τις συνολικά έξι κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης που αντιμετωπίζει ο παραγωγός του Χόλιγουντ.

Η κατηγορία που αποσύρθηκε αφορά σεξουαλική επίθεση σε βάρος της Λούτσια Έβανς, μιας επίδοξης ηθοποιού που ισχυριζόταν ότι ο Γουάινσταϊν την εξανάγκασε σε στοματικό έρωτα το 2004. Σύμφωνα με πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, η Έβανς φέρεται να δήλωνε ότι πράγματι συνευρέθηκε ερωτικά με τον Γουάινσταϊν, αλλά με τη συγκατάθεσή της, προκειμένου να πάρει έναν ρόλο. Το έγγραφο αυτό μέχρι τώρα ήταν εν γνώσει μόνο του δικαστή, της εισαγγελίας και των συνηγόρων του παραγωγού.

«Είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη», σχολίασε ο δικηγόρος του Γουάινσταϊν, Μπέντζαμιν Μπράφμαν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η εισαγγελία θα πρέπει να ασκήσει δίωξη στην Έβανς για ψευδορκία.

Στην προσπάθειά τους να απορριφθεί η υπόθεση στο σύνολό της, οι δικηγόροι του Γουάινσταϊν έδωσαν στις αρχές Αυγούστου στοιχεία που έχουν ως στόχο να πλήξουν την αξιοπιστία άλλης μίας από τις τρεις γυναίκες που δηλώνουν θύματα του Γουάινστιν.

«Το θέμα δεν είναι να στιγματίσουμε τα θύματα, ή να υπονοήσουμε ότι μια γυναίκα που καταθέτει τη μαρτυρία της δεν πρέπει να γίνει πιστευτή. Πρόκειται όμως για μια απόδειξη ότι το πρόσωπο που κατέθεσε είπε ψέματα», σχολίασε ο Μπράφμαν.