Η στιγμή που νεαρός σπρώχνει στις ράγες του μετρό 91χρονο επιβάτη (vid)

Gazzetta team
Η στιγμή που νεαρός σπρώχνει στις ράγες του μετρό 91χρονο επιβάτη (vid)
Σοκαριστικές εικόνες στο μετρό της αγγλικής πρωτεύουσας, όταν σχιζοφρενής νεαρός έσπρωξε στις ράγες ηλικιωμένο επιβάτη, που σώθηκε από θαύμα.

Ένοχος για απόπειρα δολοφονίας κρίθηκε ο Πολ Κρόσλεϊ, ο οποίος έσπρωξε τον 91χρονο Ρόμπερτ Μάλπας, πρώην διευθυντή του Eurotunnel στις γραμμές του μετρό στο Λονδίνο.

Ο 91χρονος σώθηκε από κάποιον περαστικό αλλά έσπασε τη λεκάνη του και τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Ο Κρόσλεϊ κρίθηκε ένοχος για δύο απόπειρες δολοφονίας, με τον ίδιο τρόπο καθώς στις 27 Απριλίου επιχείρησε να σπρώξει στις γραμμές του μετρό και έναν άλλο επιβάτη.

Στο βίντεο διακρίνεται ο Sir Ρόμπερτ να περπατάει κατά μήκος της αποβάθρας, φορώντας ενώ τον πλησιάζει από πίσω ο Κρόσλεϊ, και ο 91χρονος προσγειώνεται στις ράγες.

Ο επιβάτης που τον έσωσε είναι ο Ριγιάντ Ελ Χουσάνι, που έσπευσε να τον σώσει μόλις ένα λεπτό πριν το επόμενο τρένο και όπως είπε ο εισαγγελέας «στην προσπάθειά του άγγιξε λίγο τα ηλεκτροφόρα καλώδια και έπαθε έγκαυμα».

Ο Πολ Κρόσλεϊ είπε ενώπιον του δικαστηρίου ότι τα θύματα του τα διάλεξε τυχαία, δεν είχε πρόθεση να τα σκοτώσει και υποστήριξε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών την προηγούμενη ημέρα και άρχισε να αισθάνεται «παρανοϊκός». Ισχυρίστηκε επίσης ότι όταν επιτέθηκε στον Sir Ρόμπερτ έπαθε κρίση πανικού και ήθελε απλά να τον ρίξει στο έδαφος.

Ο Κρόσλεϊ διαγνώστηκε με σχιζοφρένεια όταν ήταν 17 ετών και η ποινή του θα ανακοινωθεί στις 9 Νοεμβρίου, μετά την ψυχιατρική εκτίμηση.

Πηγή: reader.gr