«Ειρηνευτική αποστολή» η εισβολή στην Κύπρο για τον Ερντογάν

Gazzetta team
«Ειρηνευτική αποστολή» η εισβολή στην Κύπρο για τον Ερντογάν
«Ειρηνευτική» χαρακτήρισε την εισβολή στην Κύπρο το 1974 ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στο φεστιβάλ για την τεχνολογία «Teknofest» που διοργανώνεται στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως σημείωσε, η εισβολή στην Κύπρο το 1974 έκανε την Τουρκία να αντιληφθεί τη βαρύτητα της τεχνολογίας.

«Η Τουρκία μέχρι την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ στην Κύπρο το 1974 ήταν πλήρως εξαρτημένη τεχνολογικά από την εξωτερική βοήθεια. Κατά την ‘Ειρηνευτική Επιχείρηση’ στην Κύπρο λόγω του εμπάργκο που επιβλήθηκε στη χώρα μας, από πυρομαχικά μέχρι ανταλλακτικά, ακόμη και στην ασύρματη τηλεπικοινωνία και σε όλα τα επικοινωνιακά συστήματα, μας έκανε να καταλάβουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε ο Τούρκος πρόεδρος ο οποίος τόνισε ότι τώρα η Τουρκία είναι σε θέση να παράξει τα πάντα και να μην έχει ανάγκη άλλες χώρες.

«Στο σημερινό κόσμο, η πρώτη προϋπόθεση για την ανεξαρτησία και ανάπτυξη μίας χώρας είναι ο σχεδιασμός, η παραγωγή και η εξαγωγή τεχνολογίας», τόνισε ο Ταγίπ Ερντογάν. Η Τουρκία χρησιμοποιεί κατά 65% εγχώρια προϊόντα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις της, είπε ο Ερντογάν.


Πηγή: reader.gr