Κρατούμενοι εισέβαλαν σε γυναικεία πτέρυγα φυλακής και επιτέθηκαν σε συγκρατούμενές τους (pics & vids)

Gazzetta team
Κρατούμενοι εισέβαλαν σε γυναικεία πτέρυγα φυλακής και επιτέθηκαν σε συγκρατούμενές τους (pics & vids)
Χάος και σκηνές πανικού επικράτησαν πριν από μερικές ημέρες στην φυλακή Γκρίνοου της Αυστραλίας, όταν δεκάδες άντρες κρατούμενοι εξεγέρθηκαν κι άρχισαν να καταστρέφουν ό,τι βρέθηκε στο πέρασμά τους.

Η κατάσταση, όμως, έλαβε ανεξέλεγκτη τροπή όταν οι κρατούμενοι έσπασαν τις διαχωριστικές πόρτες που χώριζαν τις πτέρυγές τους από τις αντίστοιχες γυναικείες κι εισήλθαν στους διαδρόμους και στα κελιά των γυναικών κρατουμένων.

Η εξέγερση στην φυλακή που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια του Περθ διήρκησε περίπου 12 ώρες μέχρι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι να ξαναπάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο της φυλακής, όμως η «ζημιά» είχε ήδη γίνει, καθώς υπήρξαν αναφορές για ερωτικές συνερεύσεις μεταξύ γυναικών κι αντρών κρατουμένων, ενώ ορισμένες κρατούμενες επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τηλεοπτικό σταθμό ζητώντας την επέμβαση της αστυνομίας, καθώς απειλούταν η σωματική τους ακεραιότητα.

Μάλιστα, πολλές από τις αναφορές έκαναν λόγο για εξαναγκαστική συμμετοχή ορισμένων γυναικών, γεγονός που ώθησε τις αρχές στην λήψη δραστικότατων μέτρων.

Έτσι, εκτός από τη διερεύνηση των περιστατικών σεξουαλικής κακοποίησης εναντίον γυναικών κρατουμένων, οι υπεύθυνοι της φυλακής αποφάσισαν την χορήγηση του «χαπιού της επόμενης ημέρας» σε όλες ανεξαιρέτως της γυναίκες της εν λόγω πτέρυγας, ώστε να αποφευχθούν περιστατικά ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Το περιστατικό έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις, προκαλώντας τις διαμαρτυρίες οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών και των κρατουμένων σχετικά με την αδιαφορία των αρχών ώστε να προστατέψουν τις έγκλειστες γυναίκες, ενώ οι αρχές του Περθ έχουν διατάξει έκτακτη έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες της διεύθυνσης του σωφρονιστικού καταστήματος αλλά και των υπαλλήλων που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον χώρο.

Πηγή: dailymail.co.uk.